Peyote plat – creştere graduală în interiorul lucrării

Foarte important: creşterea şi descreşterea în interiorul lucrării (indiferent că sunt treptate sau rapide) sunt folosite numai pentru a conferi textură şi volum, forma 3D lucrării, nu pentru a mări sau micşora lucrarea în ansamblul ei.
 
Este indicat să folosiţi un tip de mărgele nu foarte egale între ele, nu foarte regulate. Cele mai bune sunt Czech Beads. Coaseţi normal, în continuare, până jos la capătul rândului şi apoi tot aşa, în sus, luând pe ac numai câte o mărgică.

Creşterea treptată implică patru rânduri.
Pasul 1 Lucraţi în pasul peyote plat până în momentul în care aţi decis să creşteti lucrarea.
Pasul 2 Când aţi atins acest punct, luaţi pe ac două mărgele mai subţiri, în loc de una (cele mai înguste posibil). Astfel evitaţi ca lucrarea sa devină prea ţuguiată, creşterea să fie prea dramatică. Coaseţi aceste două mărgele ca şi cum ar fi una singură, în modul cunoscut deja, prin următoarea mărgică (Fig. 1).1

Pasul 3 Când ajungeţi la cele două mărgele adăugate forţat pentru creştere, coaseţi prin ambele, ca şi cum ar fi una singură (Fig. 2).
2
 
Aţi trecut de ele, coaseţi normal în sus cu câte o mărgică, apoi vă întoarceţi şi coaseţi în jos.

Pasul 4 Când sunteţi în dreptul lor, luaţi tot două mărgele, dar de grosime normală de data aceasta (Fig. 3).
3
Continuaţi rândul în pas normal, pâna la finalul lui. Următorul rând se lucrează normal şi luând pe ac câte o singură margică.

Leave a Comment