Alexandra Albu – explozie de energie, culoare, optimism si expresivitate!

“Imi place tot ce este colorat si plin de viata. Lucrez numai uitandu-ma la desene animate, deci este clar de unde imi vine inspiratia.” (Alexandra Albu)

Alexandra Albu, proaspat absolventa a sectiei de grafica din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti, este creatoarea brandului handmade «Chez SeReBe», pe care il descrie astfel:
«Chez Serebe este cosul cu bunatati al Scufitei Rosii, in care vei gasi mereu ceva pe placul tau. Culori puternice pentru o dispozitie si o zi minunata.»
Pasionata de grafica si de desene animate (care constituie una dintre principalele ei surse de inspiratie), artista experimenteaza diferite tehnici si materiale: in primul rand, picteaza debordant, cu fantezie si umor tablouri, tricouri si tot felul de materiale care-i pica in mana, apoi “mestereste” jucarii fabuloase si creeaza bijuterii inedite ori accesorii unicat, pline de culoare si inspiratie.


Pe langa diferele materiale textile pe care le transforma in fel si chip, ea este atrasa de pasta ceramica si de lutul polimeric care ii permit libertate de exprimare. In plus, foloseste accesorii de lemn, pe care le picteaza in culori acrilice si diferite accesorii metalice (lanturi, zale, etc.), margelute din sticla, s.a.
“Tanara si nelinistita”, Alexandra pare a fi pretutindeni unde se vorbeste «limba handmade»! Si-a petrecut weekend-ul trecut (15-16 mai 2010) pe terasa «La Motoare» (Teatrul National), ca expozant la “Roof Top Bazaar” ( http://rooftopbazaar.tumblr.com ) – targ «open air» de accesorii handmade sincronizat cu “Noaptea muzeelor” si, din pacate, cu concertul ACDC si cu o vreme ploioasa, care au «deturnat» o parte dintre potentialii vizitatori/cumparatori).

In weekend-ul acesta (21-23 mai 2010) o puteti gasi la:

Hippie Bazaar” ( http://hippiebazaar.wordpress.com/ ), «cel mai mare targ de handmade si arta din vara asta», organizat in cadrul «Iarmaroc-Fest 2010».

Ce mai urmeaza in programul incarcat al Alexandrei? Ce surprize mai pregateste ? Ei bine, puteti afla tot felul de lucruri interesante urmarindu-i blogurile:

http://ardnaxelaubla.blogspot.com
http://alexandraalbu.blogspot.com

Pe langa participarile numeroase la targuri si expozitii, Alexandra are un magazin virtual de handmade pe Breslo http://www.breslo.ro/Shop/serebe si intentioneaza sa isi deschida si un magazin «real», in care sa isi promoveze brandul «Chez SeReBe», cu tot ceea ce inseamna el. De asemenea, creatiile “Chez SeReBe” pot fi admirate (si cumparate!) si din magazinul “Dot’s Shop“, din Bucuresti, Calea Victoriei 101, vis-a-vis de Teatrul Act (in gang), de luni pana sambata, intre orele 11-20.
Ii uram mult succes in continuare si incheiem prezentandu-va cateva dintre personajele ei expresive, deja celebre :


Lucrarile Alexandrei Albu
… si cateva dintre accesoriile si bijuteriile ei tonice si originale:

Leave a Comment