Ce aducem cu noi la targ?

Cand merg la un targ, incerc sa ma organizez cat mai bine.
Pe langa suporturile pentru bijuterii,  o atitudine pozitiva si pantofi confortabili, mai sunt o multime de lucruri pe care trebuie sa le aducem cu noi.
Inaintea oricarui targ, imi fac  din vreme o listuta cu toate obiectele necesare, ca  sa pot sa mi le pregatesc cu grija.
Este frustrant ca la targ sa descoperi ca ai uitat ceva.
PictureorVideo048
.
Sunt sigura ca sunt inca multe lucruri ce trebuiesc adaugate la aceasta lista.
Va invit sa ma ajutati sa o completez!
Aceasta este lista mea:
– Cortul pliant care ma va feri de soare si care imi permite sa imi infrumusetez spatiul, ca sa arate ca un mic boutique.
– Masa.  Este bine sa intrebati dinainte pe organizatorii targului daca va pun la dispozitie mesele, sau este nevoie sa le aduceti pe ale voastre.   Daca inchirierea spatiului se face la metru patrat, trebuie sa avem la dispozitie o masa adecvata.
– Fata de masa – eu le am de culoare neagra, numai in perioada Craciunului infrumusetez mesele cu fete de masa de culoare verde si rosie.
– Scaune pliante (2 unul pentru mine si unul pentru persoana care ma insoteste )
PictureorVideo050
– Banner din vinil sau un semn pe care sa fie numele afacerii noastre si cateva cuvinte despre produsele pe care le vindem. Bannerul trebuie asezat intr-un loc unde poate fi vazut cu usurinta de la departare.
– Carti de vizita (neaparat!!!)
– Fluturasi cu informatii despre creatiile mele.
– Pix si carnetel – pentru a nota eventualele comenzi speciale
– Un carnet frumos unde clientii si vizitatorii isi pot nota adresele de email – Mailing list, pentru a-i putea instiinta cand aveti reduceri sau noutati.
DSC01357
– Trusa cu clesti si accesorii pentru a putea margeli chiar acolo, la fata locului! Am observat ca lumea este foarte curioasa sa vada pe viu cum se confectioneaza bijuteriile
La multe targuri eu mi-am adus andrelele si ata si acolo, pe loc crosetam sau tricotam. Am luat foarte multe comenzi speciale in acest fel! Tin minte ca am crosetat o caciulita pentru fetita unei alte vanzatoare. Iar o clienta mi-a cerut sa-i crosetez o bentita in alta culoare. Pana a dat ea raita prin targ, eu i-am si terminat-o! Laughing Laughing
– Tot felul de suporturi pentru bijuterii – busturi, suport pentru cercei, inele, bratari, ce aveti la indemana!
– Nu uitati oglinda!
Nu insirati bijuteriile pe masa, cum am facut eu mai jos, incercati sa le asezati pe suporturi, undeva la un nivel ridicat, astfel incat clientii sa nu fie nevoiti sa se aplece.
PictureorVideo047
– Aparatul foto – pentru a fotografia display-ul, bijuteriile etc. Este foarte important sa aveti fotografii de la fiecare targ, sa vedem ce trebuie imbunatatit pentru viitorul targ.
– Mancare si apa . Mai ales daca targul dureaza toata ziua.
– Ajutor (o persoana care sa va ajute sa carati mesele, scaunele etc.)
– Bani marunti pentru a da restul.
– Calculator pentru a calcula rapid.
– Un inventar al tututor produselor aduse la targ.
– Inainte de a ajunge la targ, trebuie sa stabiliti preturile pentru fiecare produs in parte. Daca fiecare produs este etichetat, puteti scrie pretul cu creionul chiar pe eticheta. Daca nu aveti etichete, incercati sa organizati produsele dupa preturi.
– Ambalaje si pungute pentru bijuteriile ce vor fi vandute.
– Nu uitati sa aduceti cu voi actele PFA-ului, daca aveti.
– Tavite ce vor avea rolul de cos de cumparaturi. Le inmanati fiecarui client pentru a putea pune in ele bijuteriile alese. Astfel, vor avea mainile libere pentru a putea cumpara mai mult! 🙂

One Comment

  1. Pingback: Ce aducem cu noi la targ? - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Comment