Trandafir confectionat din lut polimeric (Fimo) – tutorial de RoxaneeBijoux

Tutorialul de mai jos a fost realizat de Roxanee, designerul RoxaneeBijoux.
http://roxaneebijoux.blogspot.com
Trandafirii au fost dintotdeauna florile mele preferate. Nu am lasat nici un moment important din viata mea sa treaca fara a avea langa mine cel putin un exemplar din aceasta frumoasa floare.
In ziua in care am achizitionat primul pachetel de FIMO (rosu) am stiut ca nu voi modela altceva din el decat trandafiri.
Desi la prima vedere pare complicat sa modelezi un trandafir este destul de simplu de realizat si se poate crea cu un minim de unelte.
Materiale necesare:
– un pachetel de FIMO ( eu am folosit 2 pachetele pentru a da marginilor petalelor o alta culoare – nu este obligatoriu, pentru inceput incercati cu o singura culoare) ;
– un cutter pentru taiat ;
– un roller ( eu nu am si folosesc un tub de spray Mr. Green ) ;
– o suprafata de lucru ( momentan folosesc o placa de faianta – este lucioasa si nu se lipeste materialul).

.
Instructiuni:
* Pentru inceput desfacem pachetelul de FIMO, taiem o bucata de polimer pe care o framantam pana devine maleabila. O intindem cu rollerul intr-o foaie groasa de 1-2 mm din care rupem mai multe bucatele de polimer (daca aveti forme rotunde de taiat puteti sa le folositi, daca nu aveti le rupeti cu mana in bucatele aproximativ rotunde). Aceste bucatele se vor transforma prin modelare in petale, numarul bucatelelor va determina marimea trandafirului, cu cat sunt mai multe petale cu atat vom obtine un trandafir mai bogat.

Luam o bucatica de polimer si o rasucim sub forma unui tub cu margini neregulate, aceasta va fi centrul trandafirului.

* Vom lua o a doua bucatica de polimer pe care o vom atasa de cea rulata si ii vom orienta marginile spre exterior. Cea de-a treia bucatica o vom atasa de tubul de polimer pe partea opusa celei de-a doua petale si astfel vom obtine mijlocul trandafirului. Repetam operatiunea pana cand trandafirul a ajuns la marimea dorita.* Cand trandafirul a ajuns la forma si dimensiunea dorita taiem excesul de material si il punem in tava de copt.
Acum trandafirul este gata pentru a fi introdus la cuptor, perioada de coacere este aceeasi ca si pentru restul obiectelor realizate din FIMO 110 gr C,  timp de 30 de minute. Dupa ce au fost scosi din cuptor si s-au racit puteti sa-i lacuiti, exista lacuri speciale pentru polimer , asta daca nu va place aspectul lor mat .
Tot ce mai ramane de facut este sa incorporati trandafirii in bijuteria pe care doriti sa o realizati.