Tutorial colier steampunk "Golden Night"

Articol scris de FB Ronnie special pentru Designer de Bijuterii.

Astazi vreau sa va invat cum sa realizati un colier in stil steampunk foarte simplu, rapid si dragut. Constructia colierului “Golden Night” mi-a luat o ora, asta cu tot cu opririle si pauzele pe care le-am luat pentru a fotografia modul de realizare. Aveti nevoie doar de cateva elemente specifice acestui stil: filigran, rotite dintate, un cadran de ceas si de niste lant in doua culori. Dar mai bine va las sa urmariti tutorialul:

Materiale necesare:

Lant in doua culori (zalele sa fie de aceeasi marime)

Cadran de ceas de mana

2 rotite dintate

1 accesoriu filigran mare

Sarma (subtire)

1 charm drop (preferabil in forma de animal)

Adeziv E6000

Inchizatoare tip lobster

Mod de lucru:

Mai intai “potrivim” accesoriile laolalta pentru ca sa ne facem o idee despe ceea ce dorim sa facem. Aceasta “potrivire” inlocuieste schita necesara unui proiect mai complex. Dar deoarece acest colier este relativ simplu de realizat nu e nevoie sa mai consumam hartia cu alte schite. Vizualizarea a ceea ce dorim sa realizam ne ajuta si sa alegem cea mai buna varianta de a prinde piesele laolalta

Mai intai vom atasa pe filigran cele doua rotite dintate. Pentru aceasta avem nevoie de sarma de modelaj subtire (0,2-0,3 mm). Taiem o bucata de aprox 10 cm si o trecem prin gaura rotitei dintate, apoi prin spatele filigranului, revenind din nou prin mijlocul rotitei.

Dupa ce am fixat rotita bine tragem ambele capete de sarma in spatele filigranului si le rasucim laolalta. Daca capatul rezultat e mai lung de 1 cm il taiem. Indoim capatul de sarma si il ascundem sub filigran astfel incat sa nu agate sau sa zgarie pielea. Procedam la fel cu cealalta rotita dintata.

Cadranul ceasului il vom fixa cu ajutorul a putin adeziv si niste sarma din aceea cu care am prins rotitele dintate.

Observati ca mecanismele de ceas au din fabricatie niste fante/gauri penru diverse suruburi. Aceste fante ne folosesc pentru a trece prin ele sarma cu care fixam cadranul ceasului pe filigran. Pentru a fixa cadranul trecem sarma prin gaurelele mecanismului si le prindem pe filigran, rasucind capetele de sarma intre ele si apoi ascunzandu-le pentru a nu zgaria.

Pentru a fixa si mai bine cadranul ceasului aplicam putin adeziv E6000 intre filigran si cadran, dar si pe sarma cu care am fixat cadranul.

Pe agatatoarea filigranului prindem doua zale iar pe acestea agatam charm drop-ul in forma de animal (eu am folosit o pantera).

Pandantivul este gata. Acum mai avem de confectionat doar lantul din doua culori. Aici puteti alege ce model doriti. Eu am alternat culorile auriu si negru si am realizat un aspect simetric, cu numar egal de zale de o culoare sau alta pe ambele parti. Am prins capetele lantului pe cele doua zale aurii prinse anterior (cele de care am agatat charm drop-ul)

Cand ati ajuns la lungimea dorita a lantului prindeti la ambele capete ale acestuia cate o za rotunda rezistenta. La unul din capete atasati o inchizatoare tip lobster.

Colierul in stil steampunk este gata. Simplu, rapid si dragut.

2 Comments

  1. este minunat :X si imi place mult stilul dar nici cum nu ma descurc cu materialele…. la noi nu am vazut nici un site care sa comercializeze asa ceva si mi se pare tare aiurea..dar inca nu e asa mare trend prin tara cu accesoriile steampunk

  2. @Delilah, e adevarat ca nu se prea gasesc accesorii steampunk, insa se poate improviza. La mecanismele de ceasuri sursa e piata de vechituri sau vreun ceasornicar.

Leave a Comment