Solutie pentru matritare

Aceasta solutie pentru matritare am descoperit-o datorita fetelor de pe CDB. Atat s-au minunat de niste matrite in diferite forme de pe etsy, intre noi fie vorba cam scumpute, ca am dorit sa le ofer o solutie mai economica. 🙂 Matritele rezultate pot fi folosite cu lut polimeric, rasina si pot fi introduse in cuptor.
Solutia este compusa din 2 parti, de culori diferite: in cazul de fata,  roz si alb. Fiecare parte este inactiva, doar amestecata in parti egale se intareste.

Instructiuni de folosire:
Formam bilute in parti egale din cele doua culori si le framantam bine pentru a le amesteca. Timpul de framantare nu trebuie sa depaseasca 1 minut pentru ca exista riscul ca solutia sa se intareasca inainte sa apucam sa formam matrita.

Se framanta pana cele 2 culori se amesteca si rezulta o singura culoare, fara pete de alb.
Formam o bila pe care o asezam pe planseta si impingem in ea obiectul ce trebuie matritat. Cu degetele, apropiem usor moldul de marginile obiectului, pentru a se imprima mai bine.

Lasam 10 minute pentru ca solutia sa se intareasca. Putem verifica daca e gata, apasand cu unghia. Daca unghia intra in solutie, mai trebuie lasat cateva minute.
Cand este complet intarita, obiectul se scoate usor.  Aceasta matrita am folosit-o pentru a realiza charmuri din lut polimeric. A fost foarte usor si amuzant!

Din 2 borcanele a cate 17 grame fiecare (17 grame alb si 17 grame roz), se pot realiza , in functie de dimensiuni, 3-4 matrite.
Eu am facut 4 matrite pentru charmuri ce masoara aproximativ 3 cm fiecare.
O gasiti la vanzare aici:
http://cdbs.biz/product-details//Solutie%20pentru%20Realizarea%20de%20Matrite%20Flexibile%20-%2034%20grame%20in%20total/?pid=20111207020747a4238

2 Comments

  1. Sunt flexibile matritele dupa intarire?

  2. Carmen, da, matritele sunt flexibile dupa intarire.

Leave a Comment