Lacuirea creatiilor din lut

Dupa coacere, fiecare din tipurile de lut polimeric (Kato, Fimo, Cernit, Sculpey) are un aspect diferit.  Cateodata nu este nevoie sa fie lacuite, dar daca doriti un luciu mai mare,  puteti sa le slefuiti sau sa aplicati un strat sau doua de lac special, varnis.

Din documentarea pe care am facut-o pe internet (fiind incepatoare am nevoie sa ma documentez serios 🙂  ), am inteles ca lacul se poate aplica prin doua metode: cu ajutorul unei pensuli moi sau prin introducerea piesei direct in borcanul cu lac. Eu le-am incercat pe amandoua.
* Cu ajutorul pensulei am aplicat un strat de lac peste creatie. Am folosit lacul Designa Seal, care este un varnis pe baza de apa. Sunt convinsa ca fiecare dintre voi aveti un lac preferat cu care va impacati mai bine. Nu uitati ca dupa lacuire sa curatati pensula cu multa apa, sa nu se usuce cu lacul pe ea si sa se intareasca.
Am asteptat 45 minute dupa care am aplicat un al doilea strat de lac, pentru a obtine un luciu mai mare.
 

 
* Am pus in aplicare si ce-a de-a doua metoda. Am folosit o bucatica de sarma pe care am introdus-o in gaura inimioarei si apoi inimioara in borcanul cu lac.  Cu ajutorul pensulei am indepartat excesul de lac. Am atarnat apoi inimioara in cui 🙂 ,la uscat.
Aceasta metoda este mai rapida, dar cred ca foloseste mult mai mult lac.
 

 
Vino si impartaseste-ne trucurile tale in aplicarea lacului aici:
http://cdbs.biz/forum/viewtopic.php?f=6&t=1717

Leave a Comment