Tutorial bratara steampunk – Silver Wings

Bine v-am regasit !

Pentru astazi va propun sa urmariti confectionarea unei noi bratari in stilul meu preferat:  Steampunk.  Bratara se numeste “Silver Wings” (Aripi de argint) si a fost facuta la comanda pentru o domnisoara care si-a dorit foarte mult ceva deosebit si inedit.

Materiale necesare*:

Piele naturala maro (o fasie de 17×6 cm)

Ace cu cap, argintii

2 charm drop in forma de aripa, argintii

Cadran de ceas

Lant argintiu, zale argintii

3 rotite zimtate

2 spacere arginii, 1 charm drop mic – inimioara

1 accesoriu metalic focal

Inchizatoare pentru bratara

(Unelte : Cleste pentru taiat, cleste round nose, foarfece, surubelnita pentru facut gauri in piele)

* Majoritatea materialelor si uneltelor le puteti gasi online in acest magazin.

Confectionarea bratarii:

Mai intai taiem o fasie de piele cu latimea de 6 cm si lungimea de 17 (lungimea medie la bratari e 17 cm). Eu am folosit piele naturala maron inchis, dar puteti folosi orice culoare doriti, in functie de cromatica celorlalte accesorii folosite.

Accesoriul metalic focal poate fi un medalion, un chandelier sau chiar o baza pentru brose, important e sa aiba un aspect “vintage”, cu inflorituri.  Eu am folosit o piesa provenita de la o curea de dama.  Cu ajutorul unui mini-burghiu am facut o gaura in mijlocul piesei, atat cat sa treaca un ac prin ea, fara a trece si capul acului. Trecem un ac cu cap prin aceasta gaura.

Separat, taiem o bucatica ovala de piele, cat sa se potriveasca in centrul piesei metalice,  si o gaurim la mijloc:

Potrivim ovalul de piele si cadranul de ceas in mijlocul focalului metalic, apoi taiem acul cam la 1 cm de cadran. Apoi, cu ajutorul clestelui round nose vom face o bucla spre interior, astfel incat sa fixam cadranul pe piesa metalica.

Marcam mijlocul fisiei de piele astfel incat sa putem ulterior sa fixam piesa focala. Fixarea pe piele o facem tot cu ajutorul unor ace cu cap pe care le vom trece prin cele patru tortite ale acestei piese. Cu ajutorul unei surubelnite ascutite facem gauri in piele:

Introducem acele cu cap si le taiem tot cam la 1 cm lungime:

Cu ajutorul clestelui round nose facem o bucla spre interior, astfel incat sa fixam bine piesa pe piele. Acest tip de prindere este foarte practic si usor de realizat, fiind in acelasi timp si foarte rezistent. Capul acului ramane ascuns sub bratara si nu agata sau nu zgarie pielea. Important e ca aceste bucle sa fie bine stranse si presate in piele.

Urmeaza sa prindem cele doua charm drop-uri in forma de aripa. Deoarece ambele mele aripioare erau pe aceeasi parte, am ales sa le prind in felul acest, unul in sus si unul in jos.

Sistemul de fixare va fi acelasi, cu ace cu cap:

Fixam si rotitele zimtate sub fiecare aripioara, in aceeasi modelitate:

Pentru o buna fixare a aripioarelor avem nevoie ca acestea sa fie prinse pe piele macar in doua puncte. Deoarece aripioarele folosite de mine nu au decat o singura tortita, am fost nevoita sa fac doua gaurele, cu ajutorul unui mini-burghiu:

Vom face apoi o gaura in piele si vom prinde aripioarele cu ajutorul acelor cu cap:

Urmeaza sa prindem pe piele cele doua spacere argintii. Pentru asta folosim aceeasi metoda de fixare:

Pentru a da un plus de personalitate bratarii adaugam doua bucatele de lant pe care prindem o rotita zimtata si un charm drop in forma de inimioara:

Mai trebuie sa prindem doar inchizatoarea bratarii. Eu am folosit un model mai deosebit, dar foarte usor de folosit:

Cele doua piese ale inchizatorii le-am prins in acelasi mod ca si celelalte accesorii ale bratarii, cu ajutorul acelor cu cap:

Et voila! Bratara este gata:

Succes la margelit. Si, nu uitati, va astept data viitoare cu un nou tutorial si o noua provocare!

Leave a Comment