Floare Japoneza – Metoda Chainmaille – Tutorial by Traistuta cu Zale

Floare Japoneza ( Japonez 12 in 2)
Tutorial realizat de Traistuta cu Zale
http://cdbs.biz/shop/traistutacuzale
Materiale necesare:
Role din sârmă de aluminiu (eu am ales albastru şi magenta pentru contrast).
Ferăstrău de bijutier.
Mandrel mare (cu diametrul între 5 şi 9 mm) şi mandrel mic (cu diametrul între 4,5 şi 1 mm).
Pentru acest tutorial am folosit zale albastre cu diametrul de 7 mm modelate pe mandrelul mare şi zale magenta de 3 mm diametru modelate pe mandrelul mic. După ce modelăm şi tăiem zalele maia dăugăm listei de unelte doi cleşti cu fălci drepte. Pentru o floare avem nevoie de 14 zale mari (albastre în cazul meu) şi 24 de zale mici (magenta în cazul meu).

Notă: ca şi în cazul tuturor îmbinărilor de zale, trebuie să avem grijă şi în acest caz, la alegerea dimetrelor zalelor, respectiv sârmei cu care lucrăm. Diametrul zalelor mai mici se poate încadra într-un maxim de 5 mm, deoarce, cu cât sunt mai mici, cu atât floarea va avea mai multă stabilitate, adică nu se va deforma.
 
Pasul 1
Pe două zale albastre suprapuse introducem 12 zale mici magenta. Aceste zale mari vor constitui centrul florii, în jurul căruia construim petalele.

Pasul 2
Alegem 2 zale mici, din cele introduse pe zalele albastre centrale, şi trecem prin ale o nouă pereche de zale albastre, mari. Astefl, vom obţine prima petală.
 

 
Îmbinarea va arăta aşa:
 

Pasul 3:
Adăugăm o pereche de zale mici, magenta, pe perechea de zale albastre ce formează prima petală.
 

Pasul 4:
Prin zalele mici prinse pe prima petală, şi prin următoarea pereche de zale mici din mijlocul florii trecem o nouă pereche de zale mari, albastre. Obţinem a doua petală.
 

Pasul 5:
Prin a doua petală albastră, introducem altă pereche de zale mici, magenta.

Reluăm paşii 4 şi 5 până umplem toată floarea.
 

Aceasta este floarea finală.
 
Observaţii: Atenţie când adăugaţi zalele albastre, mari. Pe mijlocul florii vom alege zalele mici în ordinea în care au fost aranjate inial. Fiecare pereche de zale mari va purta de fiecare parte, câte 2 perechi de zale mici.
 
Toate materialele folosite în acest tutorial pot fi achiziţionate din magazinul  Cristina’s Bead Boutique de pe CDB’s Handmade Mall

Leave a Comment