Colier – Tutorial de Nicholas

Acest tutorial a fost realizat de Nicholas.
MATERIALE (foto 1)
–          3 elemente ovale, din metal (argintiu)
–          Margele de 4mm (negre)
–          Margele de 3mm (negre)
–          Margele de nisip, marimea 11 (auriu)
–          Margele de nisip, marimea 15 (verde)
–          Fir Nymo
–          Ac de insirat margele
–          Inchizatoare (toggle, auriu)
 
foto1 Pe un fir de ata Nymo, insirati 12 margele in urmatoarea ordine: una de marimea 15, una de marimea 11, una de marimea 15, una de 4mm ; repetati acest model de inca 2 ori, astfel incat, la final sa aveti 12 margele insirate. Aveti grija sa lasati o coada de ata de aproximativ 30cm, si treceti acul din nou prin margele, dar evitand margelele de marimea 11 (aurii). Veti obtine un triunghi (foto2). Treceti acul prin urmatoare margica de marimea 11, pentru a trece la urmatorul rand.

Luati pe ac urmatoarele margele: una de marimea 15, una de 3mm, una de marimea 15, una de marimea 11, una de marimea 15, una de 3mm, una de marimea 15 (in total, 7 margele). Treceti apoi acul prin urmatoarea margica de marimea 11 de la randul precedent (foto3).

Repetati de inca 2 ori, de jur imprejurul lucrului (foto4).

Treceti acul, inca o data, prin toate margelele de la acest rand, cu exceptia celor de marimea 11. Veti obtine un fel de « cosulet » (foto5 si 6).

 

Treceti acul prin urmatoare margica de marimea 11, pentru a trece la urmatorul rand. Luati pe ac urmatoarele margele : una de marimea 15, una de 4mm, una de marimea 15 (in total, 3 margele). Treceti apoi acul prin urmatoarea margica de marimea 11 de la randul precedent (foto7).
 

Repetati de inca 2 ori, de jur imprejurul lucrului. Treceti acul, inca o data, prin toate margelele de la acest rand, cu exceptia celor de marimea 11. Veti obtine o margea mare (foto8).
 

Treceti acul printr-o margica de marimea 11, pentru a trece la urmatoarea margea. Luati pe ac urmatiarele margele : una de marimea 15, una de 4mm, una de marimea 15, una de marimea 11, una de marimea 15, una de 4mm, una de marimea 15, una de marimea 11, una de marimea 15, una de 4mm, una de marimea 15. In total 11 margele. Treceti acum, din nou, prin margica de marimea 11 de unde ati pornit, apoi treceti prin toate celelate margele nou adaugate, cu exceptia celor de marimea 11 (foto9).
 

Repetati pasii 2 si 3 pentru a finaliza margeaua. Iesiti prin margica de marimea 11 diametral opusa celei de la care ati inceput sa lucrati margeaua. Realizati 2 siraguri de cate 20 de margele fiecare (atatea mi-au fost necesare mie pentru a obtine lungimea dorita) (foto10).
 

Luati pe un ac 10 margele de marimea 11 (sau cate aveti nevoie) pentru a face un inel largut in jurul pieselor ovale (trebuie sa fie un numar par de margele) (foto11).

Treceti acul prin prima margica, ca sa faceti inelul, apoi prin a 3-a, a 5-a etc (modelul peyote) si iesiti printr-o margica din noul rand format (foto12).
 

Urmatorul rand al inelului il lucrati cu margele de marimea 15 (foto13).
 

Faceti un nod discret si ascundeti firul trecandu-l prin mai multe margele. Cu firul ramas de la celalat capat, faceti, de asemenea, un rand cu margele de marimea 15 (foto14).

 
Repetati de 3 ori, pentru fiecare element oval (foto15).

Asezati cele 3 elemente ovale ca in foto16, luati cate o margica de la fiecare inel si conectati-le intre ele. Ascundeti conexiunea impodobind lucrul in felul urmator : luati pe ac o margica de 3mm si una de marimea 15, treceti, apoi acul, din nou, prin margica de 3mm si strangeti (foto17).

Repetati de inca 2 ori (foto 18 si 19).

 

Pe unul dintre elementele ovale, mai realizati un inel similar cu cele 3 realizate anterior si impodobiti-l, de asemenea, in aceeasi maniera (foto20).

Folosind firul ramas la unul dintre siragurile de margele, conectati siragul la unul dintre cele doua elemente ovale ramase neimpodobite suplimentar, cu ajutorul unui inel realizat din margele de marimea 15. Repetati si la celalat sirag. La celelalte capete ale siragurilor, conectati cate jumatate din inchizatoare, tot cu ajutorul unor inele din margele de marimea 15 (foto21).

La final, colierul ar trebui sa arate ca in foto 22.

Succes !
 

One Comment

  1. Foarte interesant!!!!

Leave a Comment