Model brocard – tutorial de Artadar

Acest tutorial este realizat de Artadar
http://cdbs.biz/shop/Artadar
1 – Materiale şi unelte necesare : fimo soft, foiţă de argint, cutter, matriţe, maşina de întins foaia, geam de lucru, geam termorezistent.

2 – Se frământă bine fimo până se înmoaie şi i se dă formă de prismă. Se aşează peste foaia de argint şi se apasă uşor.

3 – Se acoperă şi lateralele şi se îndepărtează foiţa în plus. Se apasă uşurel să adere mai bine foiţa de fimo.

4 – Se reglează maşina cu deschizătura cea mai mare şi se întinde fimo.

5 – Se reglează la următoarea treaptă şi se întinde iar, rezultând o foaie cu model mozaicat. Cu cât prisma e mai groasă cu atât bucăţile de argint vor fi mai depărtate. Dacă doriţi un model cu crăpături mai mici, atunci subţiaţi mai mult foaia de fimo înainte de a o aşeza pe foiţă.

 

6 – Se aşează foaia pe geam şi se presează matriţele alese.

 

 7 – 8  – Se îndepărtează foaia în plus, dar cu grijă, că va putea fi folosită pentru formarea modelului ce-l descriu mai jos.

.

9 – Se modeleză o bucată din fimo, în culoare contrastantă, mai închisă, sau mai deschisă decât resturile, după dorinţă şi se întinde în foaie cu grosimea cu o treaptă mai mare decât foaia argintată.

10 – Foaia de fimo se decorează cu bucăţelele rămase de la decupare. Tăiaţi-le chiar şi mai mult cu ajutorul aceleaşi matriţe, de floricică, sau de stea, sau direct cu lama, cum doriţi.

11 – Se reglează maşina lărgindu-se cu o treaptă faţă de cum a fost întinsă foaia de bază şi se întinde puţin foaia decorată. Astfel modelul va fi puţin în relief.

 

12 – Se decupează figurile dorite. Eu am aşezat literele C şi D. Aş fi vrut să decupez şi pe B dar nu a încăput pe foaie.

 

13 – Resturile se compactează cu grijă până se lipesc bucăţile.

 

    14 – Se trece iar prin maşină pentru a avea aceeaşi grosime. Modelul se va deforma puţin, apărând şi linii. Se poate aşeza pe o altă foaie de bază şi trece iar prin maşină.

 

15 – Se decupează iar nişte forme, Se transferă pe geamul termorezistent si se coc 30 de minute, la temperatura de 110 grade Celsius.

 

16 – După ce se răcesc se lăcuiesc în două straturi cu lac special pentru fimo.

17 – Aşa arată monogramele mele cu model brocard.

Modelul l-am creat din dorinţa de a recicla foiţele de aur şi argint într-un mod frumos. L-am denumit aşa pentru că seamănă mult cu ţesătura Brocard.

Leave a Comment