Tutorial "Viking Knit"

*Acest tutorial a fost realizat de CrazyCat
http://cdbs.biz/shop/crazycat
Exista mai multe modalitati de realizare a impletiturii de tip viking knit si exista chiar si instrumente speciale ca sa faca lucrul mai usor. Eu va voi prezenta metoda pe care am adoptat-o eu, dupa ce am studiat mai multe tutoriale.
Materiale si unelte necesare:

 

 
Pasul 1: Sarma de cupru de 0.6 mm se rasuceste in jurul card (eu am folosit o carte de vizita de aceeasi dimensiune) pana se formeaza 6 bucle, ca in imagine.
 

 

Pasul 2: Se scoate sarma de pe card / cartonas si se leaga impreuna toate buclele de la unul din capete.
La celalat capat se departeaza si se aranjeaza cele 6 bucle, ca o floare.


Pasul 3: Se aranjeaza buclele pe varful creionului, astfel incat fiecare dintre cele 6 bucle sa fie pe una dintre laturile creionului.

Pentru a usura lucrul, buclele se pot lipi de creion cu o banda adeziva pentru a isi pastra pozitia.
Pasul 4: Se taie o bucata de aproximativ 1m din sarma de cupru de 0.4 mm si se trece unul dintre capete prin 2 bucle, de la dreapta la stanga, ca in imagine.

In continuare, tinand de capatul scurt al sarmei de cupru, se trece capatul lung prin urmatoarele 2 bucle, de la dreapta catre stanga, formand o bucla.


Se continua la fel pana se trece prin toate buclele sarmei de 0.6mm.
Pasul 5: Se trece la al doilea rand, de data aceasta trecand sarma prin buclele randului anterior (ca in imagine).


Se continua in acelasi mod pana se realizeaza cateva randuri.
Pasul 6: Acum ca am facut inceputul, se trece la sarma buna, cea argintata (tot ce ati lucrat pana acum se va taia din rezultatul final).
Se taie o bucata de aproximativ 1.5m (daca vi se pare greu de lucrat cu sarma atat de lunga, se poate lucra cu jumatate din lungime, dupa care se adauga un fir nou).
Se taie capatul ramas al sarmei de cupru cat sa ramana numai 1-2 cm.

Lasand un capat de aproximativ 2 cm, se continua lucrul cu sarma argintata de la urmatoarea bucla.
La randurile urmatoare trebuie avut grija sa ramana in spate (in interiorul cilindrului) cele 2 capete de sarma.
Nota: La fel se va proceda si pentru a adauga un fir nou de sarma argintata, daca se termina inainte ca lucratura sa ajunga la lungimea dorita.

Se continua lucratura.

Nota: Nu trebuie sa va faceti griji daca lucratura nu iese suficient de uniforma. Nu conteaza cum se vede acum, pentru ca dupa ce se va trece prin placa cu gauri pentru subtiere si alungire se va uniformiza. Este o tehnica foarte “iertatoare”.
Tip: Ca sa va fie mai usor, indoiti un pic capatul sarmei, ca sa treaca mai usor printre bucle.

Pasul 7: Cand ati ajuns la lungimea dorita a lucraturii se scoate sarma de pe creion.
Nota: Dupa trecerea prin placa cu gauri lucrarea se va lungi cam de 2-2.5 ori, in functie de diametrul gaurilor folosite.

Pasul 8: Se desface capatul initial de lucratura finala: ori se identifica capatul sarmei de cupru si se desface lucratura, ori se taie sarma de cupru la imbinara cu sarma argintata.
Tip: Puteti re-folosi capatul de cupru la urmatorul viking knit (la fiecare folosire capatul se scurteaza cu un rand), economisind astfel un pic de timp.



Pasul 9: Se taie o bucata de sarma argintata sau de cupru de 0.8 mm de 6-8 cm lungime (vom folosi aceasta sarma numai temporar) si se trece prin toate cele 6 bucle ramase la capatul de unde am desfacut lucratura de capatul de cupru. Se rasucesc cele 2 capete de sarma pentru a le fixa.


Pasul 10: Se trece lucratura prin placa gaurita, incepand de la gaura cu diametrul cel mai mare, la cea cu diametrul cel mai mic. Ajutati-va de cleste pentru a trage lucratura prin gauri.

Opriti-va cand ati ajuns la aspectul si lungimea dorite.

Pasul 11: Finisarea capetelor.
Scoateti sarma pe care ati folosit-o la pasul anterior si care s-a stricat / zgariat de la cleste. Inlocuiti-o cu alta bucata de sarma argintata si faceti o bucla cat mai mica (care va fi acoperita de capacel).

Taiati inca o bucata de sarma argintata de 0.8mm de 6-8 cm lungime si treceti-o prin toate buclele de la celalat capat al lucrului. Infasurati capatul sarmei de 0.4mm peste cea de 0.8mm si taiati-l. Apoi faceti o bucla la fel ca la primul capat.

Pasul 12: Treceti sarma prin capacel si faceti o bucla. Procedati la fel la ambele capete.

Pentru aceasta bratara eu am mai adaugat si cate un cristal Swarovski la fiecare capat, inainte de a face bucla.

Pasul 13: Finalizati bratara asa cum va place.
Eu am folosit cristale Swarovski si o margea din lut polimeric si o inchizatoare din sarma.

Sper sa va fie de ajutor. Spor la lucru!
In caz ca aveti nelamuriri, nu ezitati sa ma contactati.
(imaginile nu sunt cele mai bune….nu prea a tinut cu mine vremea de azi, a fost cam intunecat afara)

Leave a Comment