Infasurarea unei briolete gaurite lateral

Materiale:

Sarma - aproximativ 14 cm.
Puteti folosi sarma de 0,8 mm, 0,6 mm sau 0, 4 mm (pentru brioletele semipretioase mai firave, cu gaura mai mica).
Lacrima sau brioleta gaurita in partea de sus;
Cleste "round nose";
Cleste pentru taiat;
Clestele "bent nose", sau alt cleste pe care il aveti mai la indemana.

Instructiuni

1. Introduceti sarma prin gaura brioletei in asa fel incat sa va ramana 4 cm pe o parte si restul de sarma, mai lunga, pe cealalta parte.


2. Aduceti ambele sarme din fiecare parte astfel incat sa se intalneasca deasupra varfului brioletei si sa formeze un triunghi.

3. Sarma mai scurta, se infasoara de 2 ori in jurul sarmei mai lungi. Am realizat acest lucru cu ajutorul celor 2 clesti, "round nose" si "bent nose".

4. Taiati restul de sarma ramas din partea mai scurta ce a fost infasurata.

5. Sarma ramasa se indoaie in asa fel incat sa formeze un unghi drept. Cu ajutorul clestelui "round nose" se formeaza o bucla simpla.
Dupa cum se observa din fotografii, clestele meu are liniute negre de marker care ma ajuta sa am de fiecare data bucle egale si perfecte!

6. Cu clestele ''round nose'' intr-o mana si "bent nose" in cealalta, se infasoara sarma peste infasurarea facuta mai devreme.

7. Se taie excesul de sarma si eventual se pileste capatul pentru a nu zgaria sau agata hainele.
Si... voila!

Leave a Comment