Tutorial – Cercei "Ciorchine"

Cu putin timp in urma am creat o pereche de cercei pentru un colier, care mi-au fost tare dragi. Prin urmare m-am gandit sa realizez si un scurt tutorial. Cercelasii sunt usor de realizat si nu necesita decat cunostinte de baza intr-ale margelitului.

Iata materialele pe care le-am folosit:

1. Cleste pentru taiat

2. Cleste cu varfuri rotunde

3. Tortite pentru cercei, cu model inimioara, placate cu argint

4. Ace cu bucla placate cu argint – 32buc – cate 16 pentru fiecare cercelas

5. Amazonit de 6mm– 16 buc. – cate 8 pentru fiecare cercelas (2 simple si 6 puse pe ace)

6. Amazonit de 4mm – 20 buc. – cate 10 pentru fiecare cercelas (1 simpla si 9 puse pe ace)

7. Margele decorative (2.4mm) placate cu argint – 4buc (cate 2 pentru fiecare cercelas)

Si iata si desfasurarea evenimentelor:

1. Ne pregatim cu toate cele necesare – clesti, tortite, ace, margele


2. Avand toate materialele necesare la indemana, ne apucam voiniceste de treaba. Pentru ca eu sunt mai comoda din fire, am ales buclele simple asadar, am adus toate acele la dimensiunea necesara si am inceput sa fac buclele de rigoare. Si da-i, si lupta, si lupta, si da-i….

3. Dupa lupte seculare ce-au durat cateva minute bune, terminam de facut buclele si putem incepe crearea propriu-zisa a cercelasilor. Primul lucru pe care-l facem e sa punem o margeluta de 6mm pe un ac cu bucla.Admiram cu satisfactie rezultatul si abia apoi mergem mai departe.

4. Urmatorul pas este sa adaugam cele 6 margelute de 6mm, carora cu atata truda ne-am straduit sa le facem buclele de care vorbeam mai la inceput. Le aranjam frumusel, astfel incat sa obtinem o rozeta care sa ne incante privirea.

5. Dupa ce am fixat bine piesele mari, de 6mm, le putem adauga si pe cele de 4mm. Le rotim si le-nvartim bine, pana ametim si noi, dar si ele, si pana ne place cum se aseaza si cum se acopera micile spatii dintre margele.

6. Si pentru ca aven noi asa… o suspiciune cum ca margelele noastre n-or sa stea de buna voie si nesilite de nimeni asa cum, cu mare greu, am reusit intr-un final sa le potrivim noi, le fixam bine cu inca o margea de 6mm si una de 4mm, intre care strecuram si o margica decorativa metalica, placata cu argint. Nu-i asa ca arata bine? Si pe deasupra, nici buclatele noastre nu mai misca-n front!

7. Pentru deplina noastra liniste sufleteasca si in speranta ca in felul acesta vom elimina orice posibilitate de razvratire a margelutelor buclate, mai adaugam o margica decorativa si apoi finalizam totul cu o bucla pe care o strangem si o fixam bine-bine de tot.

8. Si iata-ne aproape de final! Adaugam frumos tortita noastra placata cu argint si… gata ciorchinele! Nu-i asa ca n-a fost greu deloc?
Si totusi…  parca am uitat ceva… Nu vi se pare?
A! Da! Evident! Pai… mai trebuie sa-I facem perechea!
Asadar… o luam de la-nceput! 😉
 
Si iata rezultatul final:

Voua cum v-a iesit?

One Comment

  1. Imi plac foarte mult cerceii ciorchine, trebuie sa incerc si eu.

Leave a Comment