Gaseste-ti stilul, gaseste-ti nisa

Acum ceva timp am citit un interviu al unei doamne designer de bijuterii, care spunea ca succesul ei vine datorita faptului ca si-a gasit nisa.
Nisa de piata este o parte specializata, dar profitabila, a pietei comerciale.
Sa va dau un exemplu: consideram piata bijuteriilor.
Bijuteria pentru mireasa este o parte a acestei piete. Prin urmare, bijuteriile pentru mireasa reprezinta o nisa.
In clubul nostru CDB sunt cativa designeri care si-au gasit nisa.
Va voi prezenta doi dintre ei:
Bridal Jewelry – Ioana Crisan

“Nunta este unul din momentele speciale din viata fiecaruia dintre noi. Fiecare femeie isi doreste ca nunta ei sa fie desavarsita, iar ea sa fie frumoasa, stralucitoare, admirata. Bijuteriile ii evidentiaza frumusetea, o fac mai increzatoare ori o transforma, chiar si pentru cateva ore, intr-o printesa. Acestea sunt motivele pentru care am ales sa creez bijuterii pentru mirese.
Atunci cand lucrez la o bijuterie trebuie sa fiu in deplina armonie cu materialele pe care le folosesc. Pare ciudat, dar starea mea se transmite in rezultatul final si caut ca acesta sa fie adesea spectaculos prin asocierea culorilor, prin design ori prin simplitate.”
Mai jos puteti admira un buchet pentru mireasa confectionat in intregime din sarma si perle.

Lady A – Adela

“Am inceput sa confectionez bijuterii acum un an si jumatate si a durat ceva timp pana mi-am definit stilul.
Sunt o persoana care are cateodata senzatia ca s-a nascut prea tarziu. Prea tarziu pentru rochiile cu crinolina, prea tarziu pentru ceaiul de la ora 5.  Am dezvoltat o obsesie pentru camee si le port ori de cate ori am ocazia.  Mi se pare ca ofera o anumita distinctie persoanei care le poarta.
Toate bijuteriile confectionate de mine sunt unicat sau in serie mica (daca mi se cere sa reproduc ceva) si le fac ca pentru mine… adica perfecte (cel putin din punctul meu de vedere).”

Sa-ti gasesti nisa nu este usor! Majoritatea dintre noi incepem sa facem bijuterii ca un hobby. Ca incepatori facem bijuterii cu tot felul de stiluri. Cautam lectii de margelit, ne uitam in stanga si in dreapta, copiem o idee de aici, o metoda de dincolo! Nu ne cunoastem stilul, inca nu stim ce metoda ne place mai mult!
Ca sa iti gasesti nisa, trebuie sa iti gasesti intai stilul! Un stil aparte, unic, ce poate fi recunoscut usor! Asa cum creatiile Ioanei si ale Adelei sunt recunoscute si usor identificate. Be true to yourself!  Fa ce iti place tie sa faci!
Clientii tai nu vor sa cumpere ORICE bijuterie! ORICE colier! Sunt sigura ca vor gasi ORICE bijuterie mai ieftina la orice taraba din Europa. 🙂 Clientii tai vor sa cumpere un colier unicat, cu un stil deosebit!
Asadar, gaseste-ti stilul pentru a-ti gasi nisa.

Leave a Comment