Despre gasirea stilului propriu (continuare)

Procesul de creatie prezinta un rol foarte important in gasirea si cultivarea propriului stil.
Atat in designul de bijuterii cat si in orice alt domeniu, pregatirea si inspiratia sunt etape importante in procesul de creatie.
Studiati diferite metode si tehnici de confectionare a bijuteriilor. Chiar si studiul culorilor este important.
Inspiratia poate fi gasita oriunde in jurul nostru. Revistele de moda, de arhitectura, copacul din gradina, o anumita rochie.
Imi place foarte mult stilul Mariei (Maria.Handwork).

“Am început să mă “joc” cu margelele acum mai bine de doi ani. De-a lungul timpului am folosit tot soiul de mărgele, de la cele de nisip până la acrilice, sticlă, semipreţioase iar acum, mai nou, am rămas la sticlă şi semipreţioase.
Nu ştiu daca mă încadrez foarte bine unui stil anume, dar pot să spun că predomină stilul clasic înspre romantic.”

Ce imi place cel mai mult la stilul Mariei? Este faptul ca este usor de recunoscut. Toate creatiile ei sunt unice, confectionate  in diferite culori si texturi, dar toate au un ceva in comun: pandativul.
“Îmi plac pandantele, am o întreagă “colecţie” şi simt că fiecare dintre ele are povestea sa, care aşteaptă să fie descoperită, întregită şi transmisă mai departe. Şi exact acest lucru încerc să îl fac luând fiecare pandant în parte şi încercând să-i descopăr povestea, să o întregesc aducându-i compania altor pietre şi mărgele, aducând la viaţă o bijuterie.
Aş fi tentată să cred că bijuteriile mele se potrivesc atât unor ţinute casual, office sau business-casual cât şi unor ţinute elegante. Piesele au, în general, nuanţe ale aceleiaşi culori – maro, verde, albastru, portocaliu, rosu, roz, şi accesorii argintii, ceea ce mă face să cred că sunt uşor de asortat multor ţinute şi accesorii deja existente în garderoba cumpărătoarei.”2 Comments

  1. Maria alege cu grija pandantive pretioase, frumoase, in culori vibrante si elegante…dar asta nu e tot.le combina magistral.rezultatul e ELEGANTA PURA.
    Cristina alege cu grija cuvinte si designeri de bijuterii, talentati…dar asta nu e tot…ii promoveaza magistral..din iubire pentru HANDMADE.

  2. Excelente articolele tale, Cristina! Iti multumim pentru ce faci pentru noi iar eu iti multumesc in special pentru acest articol!
    Dodo, iti multumesc pentru complimente!
    Ma-nclin!

Leave a Comment