Branding – gasirea numelui

Alegerea numelui este unul dintre primii pasi ce trebuie urmati in crearea brandului tau.
Numele reprezinta imaginea ta de artist, defineste cine esti, ce faci si ce stil ai. El ofera potentialilor clienti o prima impresie si idee despre ce poti tu sa le oferi.
Este important sa gasiti un nume care sa fie distinctiv, unic, usor de citit, de pronuntat si de retinut. Tineti cont de faptul ca un nume lung sau complicat este retinut mai greu decat un nume scurt si simplu.
Numele trebuie ales cu grija deoarece te va insoti mereu, el va fi pus pe site-ul/magazinul/blogul tau, pe cartile de vizita si etichete, pe ambalajul produselor.
Deci numele este o excelenta unealta de promovare. Fii sigur ca esti multumit de numele ales pentru ca este foarte greu sa il schimbi in viitor si sa o iei de la capat!
Pe forumul nostru exista un subiect dedicat numelui. Il puteti vizita si citi cum alti artisti si-au gasit numele afacerii.
Continuarea aici.
Ramona aka Dodo ne povesteste cum si-a gasit ea numele.
Povestea numelui ei este una interesanta si plina de sensibilitate.
Razbat din ea fantezia, dragostea materna si cea fata de sotul ei, dedicarea, seninatatea, implinirea, convingerea ca drumul (liber) ales este unul bun si satisfactia lucrului bine facut, in echipa.

Ma gandesc deseori la un tablou in care Viata sta comoda pe un balansoar alb si rasfoieste filele unei carti…
De data asta Cartea Mea…….
Si parcurge primele capitole. I se par banale…..cu nimic iesite din tipar scoala, meserie, intemeierea unei familii…total nepotrivite asteptarilor sale si starii de letargie estivala…
Vrea altceva si din ce in ce mai hotarata sa treaca la alta carte, mai captivanta, incepe un nou capitol:
“ Dodo”.
Si este altfel, si povestea se anima….
Apare El…micutul erou al Cartii Mele….un baietel Tudor.
Si ma trezesc.
Eu/noi Dodo.
Da, Dodo e capitolul magic scris pentru noi. Este un soi de redescoperire a fiintei noaste ( a mea si a sotului meu ), culoarea din privire, bucuria din suflet, aduna toate clipele in care rezonam impreuna facand lucruri si avand dorinte pe care nu credeam ca suntem capabili sa le facem si simtim.
Am devenit creativi, sensibili, si fericiti sa facem ceva care porneste din suflet fara diplome care sa confirme mestesugul, traforam, lustruim, pictam, insiram impreuna sau separat dar bucurosi si le adunam toate sub numele Dodo.
Are rezonante stranii, poate naste intrebari dar noua ne este drag si cum altfel fiind inceput de Dodor un nume pe care-l rostea clar, nu cu multa vreme in urma, un mic Tudor.


 

One Comment

  1. Este o onoare aparitiile Dodo in materialele tale.Iti gasesti intotdeauna cuvintele potrivite pentru a descrie munca fiecaruia, acorzi atentie fiecarui creator si cauti sa aduci intotdeauna ceva nou, novator, fie ca este informatie, fie ca este tutorial, dar ceea ce mi se pare de apreciat este sufletul pe care il pui in tot ceea ce faci.
    Da, Cristina cea cu suflet mare!
    Iti multumesc.

Leave a Comment