Targul ArtBoutique din Sibiu

ArtBoutique este unul dintre cele mai cunoscute targuri de handmade din intreaga tara.
Ediţia Artboutique V.3. s-a desfasurat in Piata Mica din  Sibiu,  in apropierea Festivalului Artmania.
Echipa Dodo si-a scos pentru prima oara minunatele creatii in lume.   Iata ce ne povesteste Ramona despre experienta ei la acest targ:
.” Am stat mult in fata foii albe de hartie nestiind cum sa incep..cum sa-ti descrii trairile primului targ de handmade in calitate de participant, de semiparticipant.
Simplu si cursiv…as spune..dar sa vedem..

Nu mi-a trecut prin minte nici o clipa ideea ca as participa vreodata..erau retineri legate de timp, de job, rutina zilnica…
Apoi in vremuri cand obstacole apar si-ti tulbura existenta, ajungi la unul din momentele acelea de rascruce…si cauti in tine..si inventariezi plusurile, si-ti inventariezi minusurile..real bilant.
Si ajungi si la capitolul pasiuni, indeletniciri facute din placere, cu suflet, in cazul meu handmade cu tot ce inseamna el, bijuterii si articole din lemn pictat adunate sub numele Dodo.
Si am realizat ca sunt dintre cei fericiti, dintre cei care nu s-au lasat tarati intr-un vartej cotidian si au un refugiu,.un taram de suflet..
Si unde se strang cei cu pasiuni de suflet daca nu la traguri..si am spus ca trebuie sa incerc, trebuie sa vad, trebuie sa simt asta.
Si cum cel mai aproape ca timp si localizare era Artboutique iata-ma…prilej fericit de a merge in Sibiul drag in calitate de expozant.
Sunt sibianca si ma declar indragostita iremediabil de acest oras, in viziunea mea stralucitor, boem, european.

Hotararea a fost luata rapid si tocmai de aceea am sarit pasi importanti, toti cei legati de pregatirea unui targ..dar voi sa nu faceti asa….
Dar ma sprijineam pe un om grozav, care mi-a intins o mana si m-a initiat in aceasta lume de oameni liberi, creativi….ea caci despre Miruca  este vorba a facut pasii pentru amandoua, m-a conectat la aceasta lume frumos colorata si-i multumesc.

Traiesti senzatii diverse, emotii asemanatoare acelora intalnite la examenul dat pentru obtinerea persmisului auto..Crezi ca stii teoria…teoria ta..(in speta dictata de imaginatie, privita cu ochiul mintii si realizata cu maini dibace) dar punerea in practica e importanta, elocventa. Reactia publicului, potential cumparator dicteaza, detectezi interes, indiferenta, curiozitate, placerea de a simti produsul, de a-l proba, de a-l avea si achizitiona..
In fata standului nostru am vazut toata gama de reactii, pe viu si e emotionant…sa fie asa ca e primul targ..nu stiu raspunsul…dar il voi afla.

E o experienta de nedescris.
Si cum sa fie altfel decat minunata intalnirea cu oameni surprinzatori, din aceeasi breasla, carora le stiai produsele, cu care ai comunicat sau nu prin mesaje scrise….pana acum doar nume fara chipuri….
Si ce chipuri au! Sunt minunati, frumosi, veseli, degajati, seriosi. E o placere sa-i vezi, sa-i auzi cantand, sa-i privesti dansand aplaudati la scena deschisa sau sa-i admiri pregatindu-si profesional standurile si vorbind cu omul privitor.

Da.. a fost un targ grozav pentru toate cele mentionate anterior, care a adunat lume infruntand temperaturi caniculare, vorbind chiar si germana, spaniola, rusa, engleza…ce bine suna toate acestea…s-au auzit acorduri lansate de pe scena montata in Piata Mica langa noi, creatorii handmade unde au concertat trupele prezente la festivalul Artmania. Au fost zile pline.

Nu stiu cat de bine am reusit sa transmit tot ceea ce a insemnat pentru mine aceasta prima participare la un targ, dar dupa urmatoarele cred ca impresiile vor fi sedimentate si revin cu siguranta. Daca nu aici…pe CDB sigur!”

One Comment

  1. Pingback: Targul ArtBoutique din Sibiu - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Comment