Bijuterii inspirate din filme

Filmele de epocă sau contemporane sunt o sursă continuă de inspiraţie!
Am ales să vorbim despre patru filme must see într-o viaţă de om (şi de designer ), patru filme ale căror acţiuni, deşi aparţin unor epoci diferite, au multe în comun: extravaganţa, feminitatea, dragostea, abundenţa de accesorii, costume extraordinar de frumoase –  Alice Ţara Minunilor, Dangerous Beauty, Breakfast at Tiffany’s si Sex and the City.
.Femeile din ultimele două filme enumerate şi-au depăşit statutul de personaje şi au devenit trend-setteri, modele de urmat.

Deşi aparţin unor epoci diferite, personajele din aceste filme dovedesc că femeia este aceeaşi, indiferent de perioada istorică: delicată, elegantă, inteligentă, curajoasă, iubitoare de bijuterii şi vestimentaţie. Astfel că nu se putea să nu facă subiectul unor concursuri la CDB’S Handmade Mall Forum.
Dangerous Beauty (Frumoasa veneţiană) este un film provocator şi feminist, care încearcă să spargă clişeul conform căruia a fi curtezană este ceva imoral ci, dimpotrivă dovedeşte că este o meserie care conferă un anumit grad de libertate.

O epocă framântată şi închistată în prejudecăţi închidea femeia într-o colivie şi o ţinea în ignoranţă. Veronica, personajul principal, alege să devină curtezană în semn de protest pentru că nu se putea căsători cu bărbatul iubit, familia ei nefiind suficient de înstărită. Veronica este mult diferită şi superioară fetelor din epocă, este curioasă, inteligentă, creativă, îndrăzneaţă, nu se sfieşte să scape în public de greutatea rochiei pentru a se putea duela mai uşor. Este un model valabil şi în zilele noastre. Vestimentaţia Renaşterii nu era una la îndemănă: corsete şi rochii foarte grele şi extrem de ornamentate, coafuri elaborate. Bijuteriile sunt caracterizate prin opulenţă şi fineţe în acelaşi timp, masive, conţin mult metal şi multe pietre. Iată cum i-a inspirat acest film pe designerii de la CDB pentru concurs:

În cazul lui Breakfast at Tiffany’s ceea ce ne rămâne întipărit pe retină este imaginea delicateţei şi a extremei eleganţe clasice a lui Audrey Hepburn, bijuteriile cu perle, pălăriile extravagante, faimoasa (ulterior) little black dress, într-un cuvânt un style icon veritabil.


Serialul (dar şi lung metrajele) Sex and the city este un film drag nouă, fetelor. Cred că există foarte puţine fete care să nu-l fi văzut sau care măcar să nu fi auzit despre el. Ne identificăm, cele mai multe, cu Carrie Bradshaw sau cu câte puţin din fiecare dintre cele patru personaje şi încercăm, în secret, să ne inspirăm din extravaganţa lor. Poate că vestimentaţia exclusivistă şi elitistă nu ne este tuturor la îndemână (geantă Birkin, pantofi Manolo Blahnik sau rochie Oscar de la Renta), poate nu toate suntem atât de fashion-addicted, dar întâmplările din film sunt absolut normale, ceva ce ni se întâmplă tuturor: sex (ca în titlul poate prea comercial), dragoste, eşec, prietenie, bucurii, frustrări, maternitate etc.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ca fapt divers şi încurajator ; ) aş adăuga că Miranda a purtat într-un episod o bijuterie creată de designerul de hand-made Dori Csengeri.

Contestat şi foarte iubit în acelaşi timp, a trasat tendinţe în fiecare sezon: imensa broşă-floare purtată pe umăr, medalion cu prenumele gravat, tocuri foarte înalte etc. Nu se poate să nu fi găsit în el o sursă de inspiraţie cât de mică. Şi, dacă vorbim despre acest film ca sursă de inspiraţie, n-avea cum să nu fie propus şi pentru un concurs.


Dacă în cazul filmelor de mai sus situaţia este clară şi pare facilă, concursul Cutia de bijuterii a lui Alice este o adevărată provocare.  Alice a deschis usa creativitatii si a imaginatiei. Nemaifiind vorba despre vreo poveste clasică de dragoste ori despre eleganţă, ci despre mister, personaje fantastice şi situaţii absurde, am putea spune că tema nu este tocmai la îndemână. Şi totuşi participantele s-au descurcat de minune:

cerceialice dsc035671

One Comment

  1. Pingback: Bijuterii Inspirate din Filme - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Comment