Colorful Bijoux la puterea a doua: Artjokey si Eilien

 
Am ales sa va prezint astazi profilul a doi designeri…surori.
“Suntem Mihaela si Elena, ne-am cunoscut acum 21 de ani si de atunci impartim aceeasi camera, acelasi pat si aceleasi pasiuni pentru arta.
Desi suntem surori, suntem doua firi un pic diferite.
 
Mihaela a crescut sub influenta lui Freddy Mercury, prieten de suflet al tatalui, ascuns intr-un magnetofon improvizat de tata, vocea lui strigand muzica din benzile unor casete mari.
Pe la 4 ani, s-a indragostit de Roxette si de atunci a  ramas in lumea rock-ului, cufundata in arta vizuala colorata, haotica…influentata si in stilul de a simti.

Picture019

Mihaela – Artjokey

 
Cartile au fost refugiul Mihaelei, la fel ca si al Elenei, petrecandu-si amandoua timpul la tara, “La Medeleni”, prin pruni, dar in universuri atemporale.
 
Elena a fost rebela de mica, mai mult statea pe afara, la joaca: saritul coarda si elastic. Avand nevoie de cate un refugiu, Elena calatorea deseori impreuna cu Merry Poppins, facand inconjurul lumii Narnia.

Elena – Eilien

 
Mihaela continua aventura luptandu-se cu piratii si dansand in ritmul ploii alaturi de amerindieni sau personificand cate un brav cowboy. In lumea reala, prefera calatoriile lungi si misterioase prin natura.
 
Pasionata de literatura si pictura, Elena a studiat Liceul de Arte si in clasa a 12’a a facut cunostinta cu margelele de Murano, dar abia in anul 1 de facultate, a inceput sa creeze mai multe feluri de bijuterii si din materiale mai diverse.
 
 
Rabdarea si pasiunea pt. arta le avem mostenire din familie, de la bunica, mama mamei, dar si de la tata si tatal lui.

 
 
Ca orice surori, ne mai si certam, dar atunci cand vine vorba de crearea bijuteriilor, ne sfatuim reciproc, facem schimb de idei, de margele, impartim pietre, in limita numarului disponibil la schimb. Facem troc, ce mai: “dai un kg de boabe de porumb, iti dau un pepene rosu!”
 
Eilien-Elena a fost prima care si-a pus in practica hobby-ul la scara mare, adica si pentru celelalte fete. Elenei ii place sa lucreze cu orice fel de materiale, dar iubeste margelele de sticla si sa picteze pe ceramica. Inspiratia ii vine din natura si din vise, dar accepta si propuneri din partea prietenelor.


 
Artjokey-Mihaela a creeat intai pentru ea de mica, apoi a investit un pic mai mult cat pentru cateva prietene, dornice de originalitate. Iubitoare de nou, Mihaela a inceput cu Fimo, ceramica si sarma. Se inspira din frumusetea oricarui colt ruginit, zid daramat sau frunze uscate si locuri uitate de lume, dar si din verdele naturii.


 
Cred ca amandoua ne-am retras in aceasta lume, plina de frumos si arte nu numai vizuale dar si tangibile, purtabile….din dorinta de a ne colora griul din jur. Nu ne consideram designeri..pur si simplu realizam ce simtim, cum simtim si mai nou..cand avem timp. Natura inspirationala si pasionala ne sulfa aer proaspat sa ne putem misca in ritmul frunzelor cazatoare.”


One Comment

  1. Pingback: Colorful Bijoux la puterea a doua: Artjokey si Eilien - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Comment