Sa ajutam Mănăstirea Dumbrava

Piatra de temelie a sfântului lăcaş a fost pusă în 1997 de către I.P.S. Andrei de Alba Iulia, pe locul în care, în anul 1703, preotul Ioan a fost martirizat pentru apărarea credinţei strămoşeşti, fiind ars de viu într-o căpiţă de fân. Este o mănăstire de maici şi găzduieşte 20 de vieţuitoare. Prin grija preotului celibatar iconom stavrofor Teodor Crişan, actualmente tuns în monahism protosinghel Vasile Crişan, s-au construit biserica, un corp de chilii, un complex social pentru 25 copii orfani şi cămin pentru vârstnici.
http://www.youtube.com/watch?v=S3CfbLUZCNk
Mănăstirea a fost construită sub forma de cetate cu clopotniţa la intrare şi biserica în centru. Biserica păstrează stilul românesc tradiţional. Pictura bisericii a fost realizată în anul 2000, în stil bizantin. În biserică există o icoană a Maicii Domnului, găsită sub tencuiala bisericii din satul Dumbrava, ascunsă de credincioşi din cauza prigoanei religioase din trecut.

poza1

Fotografie realizata de Cristi Faur

Sursa: http://picasaweb.google.com/cristifaur/ManastireaDumbravaRusalii2010

Întreaga curte interioară a mănăstirii a fost amenajată în stil rustic cu suporţi de flori realizaţi din trunchuri şi crengi de copaci neprelucrate.

Poza2

Fotografie realizata de Cristi Faur

Sursa: http://picasaweb.google.com/cristifaur/ManastireaDumbravaRusalii2010

Centrul Maternal „Sfânta Veronica” de la Mănăstirea Dumbrava
Într-o clădire nouă, modernă, în anul 2006 părintele arhimandrit Vasile Crişan a luat iniţiativă adăpostirii temporare a mamelor care, însărcinate fiind, sau aflate cu copii mici, se confruntă cu situaţii de criză, neavând casă, sau fiind alungate de la casele lor. În cadrul Complexului social “Sf. Veronica” de la Mănăstirea Dumbrava a luat naştere astfel un centru care funcţionează cu sprijinul Consiliului Judeţean Alba şi al D.G.A.S.P.C. Alba şi care are capacitate de adăpostire pentru 6 cupluri de mame cu copii.
Acum aceşti copii au un cămin, o familie, cineva care să-i înveţe să iubească, să-i înveţe ce înseamnă viaţă, au o comunitate din care să facă parte. Nu mai sunt ai nimănui, sunt copii normali care locuiesc într-o comunitate în care sunt bine integraţi.
Adresa: sat Dumbrava, com. Unirea, jud. Alba. Acces: Rutier: DN1 (E15A) Aiud, spre nord – Unirea (10,5 km) – după 4,5 km, ramificaţie la stânga, spre Dumbrava (3 km).

Poza3

Cu putin timp in urma, Kezimade si eu am gasit aceasta manastire si am decis sa strangem ceva banuti pentru orfanii si batranii ce locuiesc acolo.
Am strans deja o suma mica, dar Craciunul se apropie si cred ca este nevoie de mai mult!
De aceea ne-a venit ideea sa confectionam aceste mici accesorii si sa le punem la vanzare. Suma rezultata de pe urma vanzarii lor va fi donata in totalitate manastirii.
Cu ajutorul dragelor de pe forum, am reusit sa vindem cateva accesorii. Va  multumesc mult pentru toata sustinerea: Ana (Serbani), Ramona (Dodo), Oana (Brizzart), Adela Petcu, Corina (Anabell), Roxana (Deerstuff) si nu in ultimul rand Anna Maria (Kezimade).
Au mai ramas 18!  I-am pus la vanzare in magazinul meu.
Accesoriul este format dintr-un snur special negru de care atarna un bradut placat cu aur antichizat ce prezinta un mic cristal Swarovski de culoare rosie. Bradutul masoara 2 cm.
Accesoriul il puteti pune la telefon, la chei sau chiar la geanta. Pret 10 lei.


DSC02209

One Comment

  1. Pingback: Sa Ajutam Mănăstirea Dumbrava - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Comment