Tutorial cercei steampunk Cleopatra

Pentru astazi va propun un tutorial de realizare a unor cercei in stil steampunk. Cerceii fac parte dintr-un set denumit “Cleopatra”, format din colier, bratara, cercei si inel. Pentru tutorialul cu celelalte componente ale setului va rog sa reveniti pe site, ele vor fi postate la o data ulterioara. Mai multe fotografii ale setului gasiti aici: FB Ronnie – Handmade.

Cerceii sunt construiti cu ajutorul unei fasii de lant auriu, margele metalice aurii, piele naturala, ace cu bucla si cu cap  un accesoriu metalic auriu in forma de floare si, bineinteles, tortita agatatoare.

Desi fasia de lant nu am construit-o eu, nu este foarte greu da facut. Aveti nevoie doar de niste lant mai finut, patrat, o sarma putin mai groasa, un ac cu bucla si un pistol de lipit. Trebuie sa taiati bucati egale din lant (la lungimea dorita). Cu cat mai multe bucati de lant aveti cu atat e mai lata fasia. Taiati o bucata de sarma care sa aiba lungimea  egala cu latimea care doriti sa o aiba fasia. Cu ajutorul pistolului de lipit cu cositor veti prinde pe sarma fiecare bucata de lant taiata anterior. Dupa ce ati prins lantul mai trebuie sa adaugati doar acul cu bucla la mijlocul fasiei.  Poate e putin mai complicat, dar merita efortul.

Eu am folosit fasia de lant de la o bratara pe care am reciclat-o. Am taiat fasia la lungimea de 6.5 cm si latime de aproximativ 2cm.

Pasul al doilea este sa taiati doua bucatele de piele de dimensiuni egale (1.5×2.5cm) si sa le gauriti la cele doua capete.

In cele doua gauri proaspat facute trebuie sa prindeti cate un ac cu bucla, adaugati o margica metalica si faceti la celalalt capat inca o bucla.

Pentru a prinde floricica metalica din mijlocul bucatii de piele procedati in felul urmator: faceti o gaura la mijlocul bucatii de piele, treceti un ac cu cap prin gaura si prin floricica, taiati acul la 1 cm de floricica si faceti o bucla cu ajutorul clestelui “round nose”. Strangeti bucla atat cat sa nu se miste floricica. Vedeti imaginile de mai jos:

Atasati fasia de lant la unul dintre capetele bucatii de piele. La celalalt capat atasati o tortita pentru cercei

Et voila: cercelusii sunt gata. Atarnatori si de efect!

Leave a Comment