Tutorial inel steampunk Cleopatra

V-am retinut pana acum atentia cu doua tutoriale bazate pe setul steampunk Cleopatra: Cerceii si Colierul. Astazi va propun sa urmariti modul de confectionare al inelului. Mai multe fotografii ale setului gasiti aici:  FB Ronnie – Handmade.

Materiale necesare:

O bucatica de piele neagra, naturala

Un nasture cu model mai deosebit, metalic, auriu

Doua margelute metalice aurii

O baza pentru inele (preferabil tip sita, dar daca nu este ne descurcam si fara)

Patru ace cu cap antichizate

Mod de confectionare:

Confectionarea inelului este deosebit de simpla, nu necesita unelte specializate si nici nu consuma multe materiale.

Din bucatica de piele decupam un cerculet care sa acopere partea din mijloc a nasturelui, astfel incat sa nu se vada gaurile nasturelui. Facem doua gauri in piele astfel incat acestea sa se potriveasca perfect cu cele ale nasturelui:

Daca dispuneti de o baza de inele tip sita, aveti noroc, trebuie doar sa treceti doua ace cu cap prin doua dintre gaurelele existente in baza inelului. Daca, insa nu aveti baza de inel tip sita, va trebui sa faceti 2 gauri care sa se potriveasca cu gaurile nasturelui. Gaurile se pot face foarte usor, cu ajutorui unui cui subtire, batut usurel cu ciocanul. Daca aveti bormasina merge incercati cu ea. Eu am facut gauri cu un cui. Pentru a nu deforma baza in timp ce o gauriti folositi o menghina mica.

Dupa ce ati facut gaurile treceti doua ace cu cap dinspre spate spre fata, asa:

Introduceti nasturele pe cele doua ace cu cap dupa care introduceti si bucatica de piele decupata anterior:

Pentru ca sa nu va jeneze inelul va trebui sa piliti capetele acelor ramase in spate, pe baza inelului. Folositi o pila pentru metale si piliti usor aceste capete, astfel incat sa nu zgarie pielea.

Capetele libere ale acelor trebuie taiate la 1 cm distanta de nasture, apoi le facem pe rand cate o bucla, cu ajutorul clestelui “round nose”:

Dupa ce ati facut ambele bucle trebuie sa pregatiti margelutele aurii pe care sa le prindeti de inel. Folositi pentru asta celelalte doua ace cu cap si clestele “round nose”

Iata! Inelul este gata. Nu a fost simplu?

IMG_32461-300x257

Leave a Comment