Precious Metal Clay – Lut din Metal Pretios Introducere

PMC sau Precious Metal Clay este o inventie relativ noua. Este extraordinar datorita faptului ca nu trebuie sa fii un bijutier experimentat  ca sa il poti folosi! Nu iti trebuie decat cateva unelte pentru a confectiona superbe bijuterii din argint sau aur!

Arata ca lutul modelator. Este format din particole microscopice de metal pretios ca aur sau argint ce sunt amestecate cu apa si liant organic.
Odata ce este ars cu torta sau in cuptor special, liantul organic arde si particolele de argint se imbina si se intaresc. Produsul final devine argint .999 sau aur 22k-24k.
PMC poate fi gaurit, rulat, sculptat, format, ars in cuptor sau cu torta, finisat! Este un mediu foarte versatil ce ofera multe posibilitati de creare!
PMC – a fost inventat in 1991 in Japonia, de catre Mitsubishi Materials Corporation. Din in 1996 a fost introdus in SUA.  Mitsubishi continua sa lucreze si sa imbunatateasca acest produs.
Exista pe piata si un alt brand de acest lut. Se numeste Art Clay. Are proprietati un pic diferite de PMC, de aceea este nevoie sa cititi cu atentie instructiunile de folosire de pe ambalaj.
Acum ceva timp am cumparat un metal clay Art Clay Silver 650 pe care as vrea sa-l incerc pentru prima oara. Acest 650 se poate arde cu torta, ceea ce este perfect,  pentru ca nu dispun de un cuptor special.

3 Comments

  1. Pingback: Precious Metal Clay – Lut din Metal Pretios Introducere - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Buna as dori sa cumpar si ei acest Precious Metal Clay – Lut din Metal Pretios ,unde as pitea gasi in Romania.Multumesc!

  3. Buna, as dori si eu sa achizitionez astfel de lut. Unde as putea comanda? Multumesc!

Leave a Comment