Capete de colier/terminatii – folosire

In acest articol vom confectiona un colier simplu dar de mare efect, format dintr-o cruciulita din sticla lampwork ce este pusa in valoare pe un snur din piele neagra.


Materiale si Unelte
* pandativ din sticla lampwork
* snur din piele de 2 mm grosime
* adeziv E6000
* cleste bent nose sau chain nose
* 2 terminatii /capete de colier
* 1 inchizatoare
* lant simplu, pentru prelungire – aproximativ 2 cm
* 2 conectoare in forma de S
* 1 ac cu cap
* 1 margeluta 6 mm culoarea rosie (aceeasi culoare cu pandativul)


Instructiuni:
* Deschidem cu grija adezivul E6000 si introducem un capat al snurului de piele, pentru a lua putin adeziv. Atentie, nu puneti prea mult adeziv, doar un strat subtire si numai foarte putin la capat.
* Introducem capatul astfel uns cu adeziv intr-unul din terminatiile (capetele) de colier, pe care il inchidem cu ajutorul clestelui bent nose. Intai inchidem prima parte, peste snur, si apoi si celalata parte.* Am folosit adeziv si am apasat capatul ”impaturit” cu putere, pentru ca snurul sa nu iasa.

* Dupa ce am terminat “impaturirea” terminatiei pe snur, introducem pandativul si urmarim aceleasi instructiuni si pentru celalalt capat al snurului.

* Adaugam in ambele terminatii cate un conector in forma de ”S”.


* Adaugam intr-unul din conectoare  inchizatoarea si in celalalt conector lantul de prelungire de care atarnam printr-o bucla simpla,  margeluta rosie.Et voila! Asa am realizat  inchiderea unui colier folosind aceste mici terminatii!
2 Comments

  1. Fetelor am si eu o intrebare. Am citit si articolul cu lantisorul care s-a rupt si am “furat” ideea foaaaarrrte folositoare cu prinderea inchisatorii, dar ce facem cu lantisorul de prelungire a colierului care se poate desface. Folositi lant cu zale sudate?
    Multumesc.

    • Buna Natalia, ma bucur ca ideea ti-a folosit. Cred ca pentru prelungire iti trebuie un lantisor mai grosut, rezistent, eventual cu zale sudate daca gasesti. Cel mai bine este cand incerci un lantisor nou, sa tragi de el sa vezi cat este de rezistent. Daca se rupe imediat, atunci nu e bine!

Leave a Comment