Centrul de primire si asistare a persoanelor varstnice din Vatra Dornei

Daca in anterioarele noastre incercari de a ajuta persoanele defavorizate ne-am axat pe copii si tineri, de data asta ne-am indreptat atentia spre alta categorie sociala: varstnicii. Este vorba despre rezidentii de la Centrul de Primire si Asistare a Persoanelor Varstnice din Vatra Dornei, subordonat Primariei Vatra Dornei.
Silvia, Jewelswithlove, cea care a descoperit acest azil, ne-a povestit ca in Centru traiesc 18 batrani cu venituri foarte mici sau chiar fara nici un fel de venit, bolnavi si foarte bolnavi, unii tintuiti la pat de mai mult timp. Nevoile lor nu sunt legate neaparat de hrana si imbracaminte, pentru ca oamenii locului duc tot timpul acolo alimente si haine. Principala grija a personalului este legata de incalzire, care se realizeaza cu ajutorul lemnelor. Deoarece la noi iarna este din ce in ce mai lunga, sunt nevoiti sa faca foc in sobe uneori chiar si in luna mai. Cu atat mai mult, fiind vorba de batrani bolnavi, e nevoie de caldura continua si constanta. Necesarul pe un an este de sapte masini cu lemne, din care primaria asigura doar trei. Restul de patru sunt obtinute cu ajutorul oamenilor sufletisti care doneaza bani sau chiar lemne, dar, din pacate, acest lucru nu se intampla intotdeauna sau nu e suficient. O masina de lemne costa in jur de 1000 de lei. De asemenea, fiind vorba de batrani bolnavi si foarte bonavi, e nevoie permanenta de scutece pentru adulti, suplimente alimentare si materiale de igienizare.
 

33ygwhv

 
Planul nostru este sa ajutam la cumpararea unui camion de lemne.
Primul pas a fost deschiderea magazinului CDB Creeaza, Daruieste si Bucura – de pe Breslo, magazin pentru aceia dintre membrii forumului CDB care doresc sa doneze creatii proprii spre vanzare in scop caritabil. Deocamdata acolo sunt putine bijuterii, dar speram ca numarul lor sa creasca. Iata cateva cuvinte din descrierea acestui magazin, care ilustreaza motivul infiintarii lui si scopul:
Pentru ca am inteles ca adevarata bucurie o cunosti daruind, am deschis acest magazin special, cu scop caritabil.
Un procent de 60% din sumele obtinute din vanzarea fiecarui produs va fi folosit in sprijinul unei cauze, pentru ajutorarea unor orfelinate sau camine de batrani din tara.
Cealalta parte va fi folosita pentru procurarea de noi materiale, care sa ne ajute sa ne ducem visul mai departe.

Prin darnicia ta si pasiunea noastra de a crea vom aduce un strop de bucurie si o raza de soare in inimile unor oameni care au nevoie de sprijinul nostru.
Primul pas inspre ajutorarea acestor batrani a fost facut, in sens ca s-au vandut deja cateva bijuterii.
Al doilea pas a fost vanzarea directa de bijuterii create de Cristina Cristea si Kezimade si expuse pe stand prin amabilitatea Mariei Maria’s Handwork, la Targul “Cluj Expo Bijoux” din Cluj-Napoca. Acolo s-a reusit strangerea sumei de 290 de lei.
In magazinul CDB s-au vandut 2 produse in valoare de 25 lei, cumparate de o doamna Georgeta din Bucuresti. Iar draga noastra Dodo a vandut un colier in valoare de 45 lei.
Trei dintre membrele CDB au donat bijuterii si speram sa se vanda. Vi le prezentam mai jos:

  • Patricia, Cutiutacubijuuri, a donat o pereche de cercei crosetati manual din sarma argintata – 30 lei.

http://cutiutacubijuuri.blogspot.com/2011/03/cercei-crosetati-manual-din-sarma.html

  • Teodora – Artadar – a donat un set din perle de cultura, format din colier si bratara, care costa 30 de lei.

http://cdb.designerdebijuterii.com/viewtopic.php?t=1773&postdays=0&postorder=asc&start=15

  • Raluca, Inurface, a donat trei frumoase bijuterii: un colier din sidef de diverse forme, culori si dimensiuni (27 de lei) si doua bratari pe snur organza, cu elemente metalice, rhinestone si cristale (13 lei si respectiv 11 lei).

http://cdb.designerdebijuterii.com/viewtopic.php?t=1772
Deocamdata suma stransa este mica, 360 lei, dar speram ca vom reusi sa strangem suficienti bani (1000 lei) pentru a cumpara o masina de lemne pentru acest camin de batrani.
 

2q2r3o7 k4zekx 2ziao7p xd9pt

Leave a Comment