Cuartul laptos (denumit si cuart alb sau cuart alb-laptos) este o varietate de cuart incolor, albicios, tulbure, cu aspect laptos. Poate fi translucid, dar netransparent. Culoarea alba, ca a laptelui, este data de incluziunile in forma de bule de gaz si lichid sau fisurilor fine, microscopice. Aspectul laptos este dat de refractia si reflexia luminii la traversarea acestora si poate fi pronuntat sau mai fad, in functie de numarul si dimensiunea incluziunilor.
Cuartul alb este ieftin, deci este folosit in confectionarea de bijuteri accesibile. Cand este lustruit, poate arata ca piatra lunii.
Duritate pe scala lui Mohs: 7.
Compozitie chimica: dioxid de siliciu (SiO2).
Se spune despre cuartul laptos ca ne protejeaza de lipsa de vitalitate si energie, creste puterile si reduce influentele negative. Purtarea asupra noastra a unei mici pietre de cuart laptos provoaca reinnoirea energiei pe durata intregii zile. Protejeaza organismul de bolile cauzate de schimbari bruste de temperatura (rinite, sinuzite, otite) sau de disconfortul iernii, favorizeaza circulatia limfatica. Imbunatateste memoria, elimina confuzia, distribuie energia pozitiva in organism.
Surse:
Judith Crowe – Ghidul pietrelor preţioase
Corina Ionescu – Pietre preţioase, semipreţioase şi decorative. Dicţionar enciclopedic ilustrat
Comentarii recente