Inel in herringbone de RuxyPixy

Acest tutorial a fost realizat de RuxyPixy
http://ruxypixy.blogspot.com/
Pentru ca eu m-am indragostit de aceatsa tehnica numita herringbone si pentru ca sunt din ce in ce mai multe fete care isi doresc sa o incrce sau deja au incercat-o si se declara incanate de ea va propun sa experimentati si in acelasi timp sa obtinezi o bijuterie rapida si vesela.
Aveti nevoie doar de margele de nisip de 2 mm in doua culori (eu am folosit albastru si galben) si o margica mai mare (a mea este una de sticla albastra cu buline galbene). Sa pornim la lucru!
1. Vom face un prim rand de 4 margele galbene in ladder stitch sau pasul scara – trecem ata de mai multe ori prin prima margica, apoi insiram o a doua margica si trecem acul de jos in sus prin prima margica adaugatasi de sus in jos prin cea de-a doua, insiram a reia margica si trecem acul de sus in jos prin cea de-a doua si de jos in sus prin cea de-a treia, la fel vom proceda si cu cea de-a 4-a margica.

 
2. De la rnadul urmator incepem pasul herringbone propriu-zis, adica luam 2 margele pe ac, trecem acul de sus in jos prin ce-a de-a doua margica a randului precedent si de jos in sus prin ce-a de-a treia a randului precedent. .

 
3. Vom repeta pasul de mai sus iar apoi trebuie sa ne intoarcem cu ata, astfel incat ea sa iasa din ultima margica adaugata in acest rand – pentru a realiza acest lucru trebuie sa trecem acul prin penultima margica a randului precedent si apoi prin ultima margica a ultimului rand adaugat. .

 

4. Lucram in in coninuare un numar de 8-10 randuri in acst mod, dupa care vom incepe sa inercalam margele albastre intre cele doua gurpuri de cate doua margele ale fiecarui rand: penru aceasta vom lucra primul grup, coboram cu acul prin cea de-a doua margica a randului precedent, punem o prima margica albastra pe ac si apoi urcam in cea de-a treia margica a rnadului preceden si adaugam cele doua margele din al doilea grup al pasului herringbone.

5. Lucram la fel ca mai sus, numai ca la fiecare din randurile urmatoare numarul margelelor albastre va creste: cate 2, apoi cate 3 si asa mai departe astfel incat sa se formeze spatiu suficient penru a putea aduga la mijloc margica mare.

6. Ultimul rand lucat inainte de a aduga margica mare este recomandabil sa fie lucrat fara a mai aduga margele albastre intre cei doi pasi herringbone, ci trecand acul prin sirul de margele albastre adugate in pasul anterior.

7.Adaugam margica mare intre cele doua grupuri de pasi herringbone, la fel cum am lucrat pana acum sirurile crescatoare de margele albastre. Lucram inca unul sau doua randuri in pas herringbone trecand la mijloc acul prim margica mare

8. Continuam sa lucram in pas herringbone iar la mijloc vom incepe sa aduagam margele albastre, dar de data aceasta in mod descrescator, dar in numar identic cu cele din partea opusa margelei mari.

9. Se va forma o banda pe care o masuram pe deget pentru a-l cuprinde lejer, pentru ca in momentul in care vom uni cele doua capete ea se va mai strange.

10. Coasem cele doua capete la un loc urcand si coborand cu acul prin toate cele 4 randuri formate in urma pasului herringbone. .

 
11. Facem nod si taiem ata.

Inelul e gata!

 
 
 
 
 
 
 

Leave a Comment