Bratara omida vesela – Tutorial de RuxyPixy

Daca lucrati de ceva vreme cu margele de nisip o sa constatati ca, in timp, incep sa se inmulteasca numarul pungtelor, sticlutelor si altor recipiene in are raman 1-2 grame de margele pe care nu prea mai ai cum sa le integrezi in niciun proiect. Asa am ajuns eu sa creez amestecurile mulicolore de 2 si 4 mm. Si de la ele pana la bratara pe care va propun sa o incercat nu mai e decat un pas si putina rabdare (dar daca ati ajuns sa adunati ceva resturi de margele de nisip, inseamna ca nu trebuie sa va mai spun nimic despre rabdare).

Materiale necesare:
– margele de nisip multicolore de 2 mm
– margele de nisip multicolore de 4 mm
– guta
– ac
– optional, un nasture colorat.
1

1. Lucram cu margele de nisip de 2 mm o banda in pas peyote cu o latime de cca. 10 margele si o lunime care sa ne cuprinda incheietura mainii si sa se poata suprapune un pic.

.

2. Putem sa optam pentru inchiderea bratarii in sistem clasic, cu una sau doua inchizatori carabina, dar mie mi s-a parut mai interesant sa folosesc un nasture colorat (este si motivul pentru care cele doua capate ale bratarii este bine sa se suprapuna). La unul dintre capete vom forma un cerculet din aceleasi margele de nisip de 2 mm.

3. Pentru a conferi mai multa siguranta cerculetului, lucram 1 sau 2 randuri in pas peyote pe marginea cerculetului.

4. Dupa ce am terminat randurile de peyote in jurul cerculetului revenim cu ata in marginea benzii lucrate in peyote si vom incepe partea de impodobire: luam pe ac 2 margele de nisip de 2 mm, 1 de 4 mm si 1 de 2 mm, sarim ultima margea adaugata si trecem cu acul prin cea de 4 mm si prin cele 3 de 2 mm si apoi prin margica din baza.

5. Repetam operaitiunea si in partea opusa margelei din baza.

6. Trecem cu acul in cea de-a doua margica din baza si continuam sa adugam “cili” de o parte si de alta a tuturor margelelor din marginea bazei pana aprope de capat, unde vom lasa putin spatiu liber in baza pentru a coase nasturele.

7. Lucram un rand dublu de “cili” identic cu cel din margine pe unul dintre randurile din mijloc (al 5-lea sau al 6-lea) si spoi inca un rand in celalta margine a bazei. Tebuie doar sa mai aduagam un nasture si omida e gata!

E nevoie de un pic de munca de chinz batran, dar va asigur ca efectul va fi unul pe masura.

.

2 Comments

  1. Buna! Am incercat sa fac si eu bratara asta numai ca am intampinat o problema: nu mai trece acul prin margele! Mai ales la peyote cand raman fara ata si trebuie sa mai intru inca o data cu acul ca sa fac nod… La sfarsit cand sa o decorez, nu mai merge deloc! Ai cumva vreo idee salvatoare?

  2. Buna! Super ideea. O sa incerc si eu. Anca, incerca cu o ata mai subtire, sau margele cu gaura mai mare.

Leave a Comment