Interviu cu LovelyLady

Un dependent de margelit se cunoaste de departe iar tu pari a te incadra perfect acestui profil. Povesteste-ne cum te-a prins “microbul”.
Microbul cu margelutele are radacini mai demult, in eterna colectie de cercei care nu sunt niciodata suficienti 🙂 Chiar am cumparat cateva produse handmade, la care inca tin foarte mult.
Margelitul propriu-zis, ca orice microb care se respecta, l-am primit de la o prietena, Gaby Bobeanu care, din curiozitate, a facut o comanda de margelute de nisip. Iar la urmatoarea comanda s-a trezit cu un “Vreau si eu” . Si de atunci comenzile noastre merg una dupa alta, marind stocurile care nu-si mai gasesc suficiente cutii si pungute in care sa stea la “copt” (de idei, bineinteles).
Cum ai ales numele “Lovely Lady”?
Numele acesta a venit dupa mai mult timp, in care am trecut prin fazele de inceput ale acestui frumos hobby. Apoi mi-am dat seama ca imi trebuie o imagine si un magazin nou-nout, cu poze care sa atraga atentia. Numele recunosc, este ales sa fie cat mai cuprinzator. In primul rand eu consider ca bijuteriile pot fi purtate cu eleganta si distinctie, chiar daca ascunse sub modernele tendinte de puternica si independenta – de aici “Lady”. Iar “Lovely” ei bine, a venit pur si simplu natural, potrivindu-se ca o manusa. Mai dificil este sa aleg un logo, care trece si el prin cateva schimbari.
Cine este LovelyLady cand margelutele dorm? Vorbeste-ne despre tine, cine esti, ce-ti place si ce nu, de unde vii si mai ales incotro te indrepti.
Cu modestia de rigoare, eu sunt un om care reuseste extraordinar de bine sa stea calm si relaxat, fara sa-si faca griji asupra trecerii timpului – de cele mai multe ori prapadit cu larghete pe filme si seriale (in loc de margelute ). In restul timpului imi place sa ma vad cu prietenii, sa ne adunam – surpriza – tot la un film, imi place sa desenez – am agenda de servici ornata pe fiecare pagina, sa masez pe oricine are o durere de cap, sa ma zgaiesc la ce au alte fete in urechi …
Ca si meserie sunt programator, asa ca ma bronzez zilnic la monitor si incerc sa ma mentin cat mai informata in ce-mi priveste hobby-urile.
Imi plac foarte mult oamenii care pun suflet in ceea ce fac, nu imi plac banii (adica grijile legate de ei).

Sper eu sa ma indrept spre un om mai bun si mai complet decat sunt in momentul prezent. Nimic altceva nu cred ca are mai multa importanta.

Ai o tehnica sau un material preferat – si daca da, care ar fi acelea – sau iti place sa experimentezi cat mai multe metode ?
Ca si tehnica nu pot spune ca ma atrage in mod special vreuna, desi mi-ar placea la un moment dat sa incerc wirewrapping. In general folosesc tehnicile de baza, punand mult accent pe combinatia de forme si culori. Ca si materiale preferate, momentan ar fi cristalele de sticla, chiar si Swarovski din cand in cand ca sa ma rasfat.
De regula se spune ca artistii sunt fire boeme, nitel mai rupti de realitate, in al caror atelier troneaza mai degraba haosul decat ordinea si organizarea. Spatiul tau de lucru cam cum arata ?
Aici m-ai nimerit perfect la descriere, sunt o persoana foarteee aeriana. In general in spatiul meu de lucru domneste regula “primul vazut, primul utilizat”, cu multe redescoperiri de materiale pe care nu mai tineam minte ca le am.
Recent a trebuit sa-mi mut cutiile intr-un dulap, asa ca pot spune ca e ceva mai multa ordine in casa 🙂
Visez la multe organizatoare transparente in care sa imi insir pietricelele si buburuzele colorate.
De asemenea sper la un moment dat sa reusesc sa ajung la un echilibru intre cumparaturi si “productie” – adica sa nu mi se mareasca constant nevoia de spatiu.
Tineti-mi pumnii ! 😉
Cum incepi lucrul la o creatie ? Ai schite deja pregatite sau te bazezi pe inspiratia de moment ?
Ideile imi vin inainte sa adorm sau in dus sau in orice alt loc in care nu am margelute la indemana. Schitele le fac in general ca sa pot adormi si ca sa nu le uit bineinteles.
Am o lista cu ce as vrea sa fac cu anumite materiale (traiasca google docs), dar in general pot spune ca lucrez cel mai bine “in focuri” adica la comanda sau in serii.
Cui se adreseaza produsele tale si care ar fi stilul care te reprezinta cel mai bine?
Eu sper sa ma adresez tuturor doamnelor si domnisoarelor fie ca sunt persoane care prefera tinute casual, fie ca sunt ultra elegante si au nevoie de un set sa se potriveasca la rochia preferata.
Bineinteles, urmandu-mi gusturile proprii, cel mai bine reprezentati sunt cerceii, in special cei mai lunguti.
Ca si stil, l-as alege pe cel minimalist … ador formele simple si reprezentative, desi niciodata nu ma pot opri sa nu mai pun inca o margeluta 🙂

Hobby, pasiune sau afacere ? Ce reprezinta handmade-ul pentru tine si ce planuri ai tu pentru el ?
In mod sincer nu cred ca stiu diferenta intre hobby si pasiune, cred ca ma situez undeva la mijloc. Afacere nu o consider, pentru ca ar trebui sa si fie una functionala pentru asta.
Este insa o mare multumire sa vad produsul finalizat.
In afara confectionatului efectiv de bijuterii, am vazut ca te ocupi serios si intr-un mod profesionist si de partea de prezentare a acestora, si anume fotografiile. Povesteste-ne cate ceva si despre aceasta pasiune.
Totul a inceput odata cu magazinul LovelyLady. Am dorit niste imagini exceptionale asa ca am apelat la un fotograf profesionist. Au iesit intr-adevar niste imagini care au atras atentia asupra mea, dar mi-am dat seama ca acest lucru este inaccesibil marii majoritati a producatorilor de handmade, datorita pretului ridicat.
Cum printre hobby-urile mele se numara si fotografia, am decis sa fac singura poze si am continuat sa imi imbunatatesc atat tehnica, cat si achitionarea bazei pentru fotografierea de produse – pot spune ca un blitz profesional chiar face diferenta.
Asa a aparut magazinul FotoBijou care in prezent, pe langa ofertele de fotografiere de produse, contine si prelucrare de fotografii, precum si carti de vizita.
Ce sfat ai pentru viitorii designeri, cei care abia acum descopera lumea plina de culoare a margelutelor?
Eu una probabil nu as mai conteni cu sfaturile.
Cel mai important este sa exerseze tehnica sau tehnicile care ii intereseaza, astfel incat atunci cand lucreaza sa fie natural, lucru care ii va lasa sa se concentreze asupra designului si materialelor.
Materialele de asemenea sunt foarte importante, eu i-as sfatui sa mearga la inceput undeva la medie, adica sa nu se arunce la materiale foarte scumpe.
De asemenea, sa nu uite de prezentare! Chit ca este pe blog sau chiar intr-un magazin online, trebuie sa fie prezentat cat mai luminos si in detaliu.
La vanzare este important sa incluzi minim o hartiuta cu blogul/magazinul si bineinteles de preferat intr-un saculet sau punguta care sa placa ochiului si atingerii.
Iar in ce priveste originalitatea designului, eu cred ca nu poate veni fara exercitiu asa ca incercati orice, chiar daca suna nebunesc 🙂

Mult succes si spor la margelit!

Leave a Comment