Tutorial – Suport pentru cercei, inele si brose

Una dintre problemele cu care ne intalnim noi, creatorii de handmade, este aceea a prezentarii produselor la targurile de profil. Cum sa ne aranjam produsele? Cum sa facem sa avem o ‘vitrina’ atragatoare? Cum sa folosim cat mai eficient spatiul (cel mai adesea un spatiu mic) avut la dispozitie? Tine de marketing, de simtul nostru estetic dar, de multe ori, si de fondurile pe care le putem investi pentru a avea un stand cat mai profesionist.
Iata de ce va propun acest tutorial care sa va invete cum sa construiti singuri un Suport pentru cercei, inele si brose:
Materiale si unelte necesare: Trei farfurioare (tavite) metalice (daca se poate sa aiba dimensiuni diferite), o bara cu filet, piulite, suruburi, un fund de lemn, vopsea, culori acrilice, lac incolor pentru acrilice, bormasina.
Mod de constructie: Cele trei farfurioare/tavite vor fi insemnate si gaurite la mijloc. Gaura va trebui sa fie facuta exact pe masura barei cu filet pe care o aveti la dispozitie (se gasesc la magazinele de bricolaj gen Bricostore). Va recomand ca aceasta bara sa aiba diametrul undeva intre 0.5cm-0.8cm pentru a fi suficient de solida cat sa sustina farfurioarele.
 
 
Vom masura apoi distanta la care dorim sa se afle cele trei farfurioare/tavite :

Vom pune farfurioara cea mai mare la baza suportului, cea mijlocie la mijloc si cea mai mica in varf astfel incat suportul sa aiba stabilitate. Farfurioarele vor fi prinse intre doua piulite. Astfel, daca cele doua piulite nu sunt foarte stranse suportul devine rotativ.

 
Fundul de lemn va fi gaurit la mijloc si apoi prins la baza suportului, pentru a-i da o si mai mare stabilitate:
 
Deocamdata suportul nostru arata ca dupa razboi, insa cu putina vopsea totul se va schimba:
 
 
Dupa ce am aplicat trei straturi de vopsea alba si am lasat farfurioarele la uscat e timpul sa le decoram cu vopsea acrilica. Eu am ales un model simplu, cu floricele si trei colori: rosu si doua nuante de verde:
 
 
 
 
Iata farfurioarele gata decorate:
Dupa ce s-a uscat vopseaua dam cu doua straturi de lac incolor:
Pentru varful suportului am pregatit o margea enorma metalica. Trebuie gaurita cu bormasina si infiletata pe bara, in varf.

Suportul este gata! Mai trebuie doar sa il umplem cu cerceii, inelele si brosele noastre si sa ne prezentam cu drag la targ. Succes!

Leave a Comment