Este foarte important sa confectionam creatiii care sa fie de calitate si durabile!
Calitatea este o combinatie de talent si maiestrie, materiale (accesoriile folosite) si finisarea creatiei.
Observ cum accesorii superbe si de buna calitate sunt irosite pe un design confectionat in graba si cu defecte si observ cum un design original si complicat a fost creat folosind accesorii de proasta calitate.
Trebuie sa gasesti metoda de a crea ceva de cea mai buna calitate pe care ti-o poti permite. Este important sa fii consecvent in confectionarea de creatii calitatative si prin aceasta vei dobandi o reputatie indestructibila!
Foarte multi cumparatori examineaza cu atentie fiecare produs cumparat. Daca sunt multumiti de durabilitatea produsului, vor prinde incredere in tine si se vor intoarce sa mai cumpere! Te vor prefera pe tine in locul unui designer care a confectionat o bijuterie frumoasa, dar de o calitate inferioara.
Brosa RED ROSE by INA.bijoux
http://cdbs.biz/shop/INA.bijoux
Ia fiecare dintre creatiile tale si studiaza-le! Intreaba-te: eu as cumpara acest produs? Eu as purta acest produs? Oare clienta va purta aceasta bratara cu placere si cu usurinta?
Nu exagera cu designul cand creezi produsul. Noii creatori, cateodata, din dorinta fireasca de a fi unici si inventivi, uita de realitate. Sunt tentati sa adauge elemente, detalii si nu stiu cand sa se opreasca. Trebuie sa-ti tii in frau egoul de artist si sa creezi bijuterii de bun gust.
Designul bijuteriilor tale nu trebuie neaparat sa fie complicat din punct de vedere tehnic, ca sa se vanda.
Mie imi place sa port bijuterii simple de cele mai multe ori. Majoritatea ne dorim bijuterii stil casual cu care sa putem dormi noaptea. Si sunt sigura ca sunt foarte multe persoane care le prefera!
Ce vreau sa spun este ca este bine sa te concentrezi mai mult pe calitate decat pe complexitatea designului. Daca designul complicat taie din calitate si devine de prost gust, atunci atenueaza-l!
Palarie pentru fetite by Fonalvarazs
http://cdbs.biz/shop/Fonalvarazs
Cateva sfaturi pentru incepatori in privinta imbunatatirii calitatii:
** Asigura-te ca creatia este durabila, mai ales cand folosesti o tehnica noua.
* Asigura-te ca folosesti cele mai bune materiale! Foloseste cele mai bune adezive si nu uita sa le testezi inainte sa le aplici pe creatia propriu-zisa.
* Asigura-te ca spatele produsului este la fel de atractiv ca si fata. Uneori, finisajul spatelui necesita cel putin la fel de mult timp ca partea care se vede, daca nu mai mult. Exemple: cabochoanele sau broderia cu margele. S-ar putea sa fim tentati sa neglijam aspectul partii din spate, pe motiv ca si-asa nu se vede. Este gresit! Clienta il vede la targ, cand vrea sa-l cumpere si, daca este pretentioasa, il va refuza!
* Verifica si reverifica conexiunea facuta cu ajutorul zalelor, verifica sa fie inchise si foloseste zale cat mai groase pentru designul respectiv.
** Asigura-te ca terminatiile sarmelor sunt ascunse sau bine pilite, ca sa nu raneasca sau sa irite pielea clientului. Daca iti confectionezi singura tortitele, foloseste unealta cup bur, care este excelenta pentru rotunjirea capetelor sarmei.
*** Daca esti incepator si nu te pricepi la calitate, cere sfatul sincer al cuiva care se pricepe! 🙂 Iar daca primesti acel sfat, nu te supara, este doar o critica benefica si constructiva. 🙂
* Poarta creatia chiar tu prin casa, pentru cateva ore, sa vezi cum se aseaza in jurul gatului, daca se inchide usor. Verifica greutatea cerceilor: pot fi purtati mai mult de cateva ore? Obosesc, ranesc urechea sau produc iritatii? Inelul nu deranjeaza? Este el comod ca si cum n-ar fi pe mana?
O bijuterie bine facuta ar trebui sa reziste la orice test, deci nu uitati sa le testati inainte sa le puneti la vanzare. Acesta regula simpla va va scuti de situatii jenante si va va mentine reputatia.
Testul simplu este, asa cum am spus mai sus, sa purtam noi insine produsul. Ii putem aplica si un test mai dur: sa tragem usor de ea, asa cum s-ar intampla daca, de exemplu, clienta ar agata cercelul in gulerul bluzei tricotate.
Daca totusi folosim materiale sensibile, atunci este neaparat necesara atentionarea speciala a clientilor asupra acestui lucru.
De exemplu folosesti un medalion din sidef, mare sau camee din sidef, bombata si subtire. Sunt casante. Sunt foarte frumoase, le folosesti, de ce nu?, dar atentionezi clienta de faptul ca daca sunt scapate sau izbite, ele vor ceda, deci trebuie manuite cu delicatete.
Asigura-te ca lacul folosit sau vopseaua s-a uscat in totalitate si nu pateaza.
Floarea soarelui – suport de servetele by Camelia.handmade
http://cdbs.biz/shop/camelia.handmade
Ai si tu cateva sfaturi? Mi-ar face mare placere sa le aud!
Foarte util.
Am patit ca in graba sau entuziasmul de a vedea bijuteria gata sa dau laoparte importanta finisajului. A trebuit sa revin apoi cu mici ajustari sau corectii. E foarte important sa verificam calitatea, exact cum spune articolul. Altfel ne putem trezi in situatii neplacute.