Swarovski

Swarovski ne ofera o gama inovatoare de margele, cristale stralucitoare si imitatie de perle cu care putem crea bijuterii rafinate, luxuriante. Viziunea lui Swarovski a fost sa realizeze “un diamant pentru toti”, facand cristale accesibile pentru toti designerii de bijuterii.

Brandul a fost fondat de catre Daniel Swarovski, originar din Boemia; prima fabrica de taiere a cristalului a fost infiinitata in Austria pentru a profita de hidroenergia locală pentru procesele de măcinare intensivă, pe care Daniel Swarovski le-a patentat.

Sticla de cristal este produsă prin topirea unui amestec de nisip de cuarț, miniu, potasiu și carbonat de sodiu la temperaturi ridicate. Pentru a crea sticlă de cristal care permite refracția luminii într-un spectru de curcubeu, Swarovski acoperă unele dintre produsele sale cu acoperiri chimice metalice speciale. De exemplu, Aurora Boreală, sau “AB”, conferă suprafeței un aspect curcubeu. Alte acoperiri sunt numite de companie, incluzând Crystal Transmission, Volcano, Aurum si Dorado. Acoperirile pot fi aplicate doar unei parți a unui obiect; altele sunt acoperite de doua ori și astfel sunt denumite AB 2X, Dorado 2X, etc.

În 2004, Swarovski a lansat Xilion, o tăietură patentata; cristalele Xilion sunt taiate cu un numar mai mare de fatete, ce alterneaza de la mari la mici, creand astfel o stralucire mai mare si o reflexie intensa a luminii.

Bibliografie: Wikipedia

 

Leave a Comment